- Seneli, kokie bus kiti metai?

- Kiti metai, manau, bus 2015-ieji. Nesu aš labai politiškas, bet matome, kad situacija geopolitiniame pasaulyje nėra tokia gera, kaip mes visi norėtume, tačiau į viską reikia žiūrėti optimistiškai. Atšvęsime šventes, išsipakuosime dovanas ir Naujuosius pasitiksime su naujomis viltimis.

- Kokių dovanų atnešite Putinui?

- Šiam žmogui atnešiu truputį proto. Norėtųsi ir daugiau jo duoti, bet reikia jį ir kitiems žmonėms išdalinti. Ir šiaip – brangus tai daiktas, bet kam nedalijame jo. Tikimės, kad tas protas suteiks Putinui šiek tiek santūrumo, o galbūt ir padės jam apsispręsti išeiti į pensiją.

- Kodėl Snieguolė tokia graži?

- Todėl, kad Kalėdų senelis labai senas ir turtingas vyras, o tokius vyrus visada supa tik gražios moterys. 

- Kodėl viskas taip brangu?

- Brangumas – sąlyginis dalykas. Kas vienam brangu, kitam – labai pigu. Viskas čia priklauso nuo žmogaus požiūrio. Jei kažko labai norite, tai visada ir gaunate, nesvarbi ir ta kaina. 

- Ar neužknisa, Seneli, tavęs lįsti kasmet per kaminą? Juk išsitepate, o ir storulis esate...

- Nesu jau toks storulis – gyvenimas verčia palaikyti formą, juk reikia įveikti didelius atstumus. Tai, kad į namus patenkame per kaminus – yra senas mitas, praėję laikai. Iš tiesų, mes turime mažus skaitmeninius nykštukus, kurie ateina laidais. Senelis įdeda kompiuteriniam nykštukui į pilvuką dovaną, o kadangi namie visi turi internetą, tai nykštukas ateina, išlenda pro interneto laidą ir padeda tą dovanėlę. Senelis visus šiuos procesus valdo per savo Ipad'ą. 

- Kiek pasaulyje yra Kalėdų senelių?

- Kalėdų senelių organizacija yra labai sudėtinga – kaip Jungtinių tautų organizacija. Mes turime savo būstinę Suomijoje, kurioje sėdi mūsų generalinis direktorius Santa, o kiekvienoje pasaulio šalyje jis turi po ambasadorių – vice-Kalėdų senelį. Aš dirbu Lietuvoje ir man su kiškučiais reikia apeiti tris milijonus gyventojų. Amerikoje, kuri daug didesnė, situacija kitokia – ten po senelį-gubernatorių turi kiekviena valstija. Visi mes Kalėdų seneliai tarnaujame tai bendrai dovanų ir gėrio nešimo idėjai. Seneliai dėl Santa posto nesivaržo, konkurencijos nėra. Kartais nuo karto turime mažų institucijų, vieną kitą perversmą padarome, tačiau esame socialiai atsakingi ir patenkinti dabartine situacija.

- Kas bus kitas Vilniaus meras?

- Į politiką stengiuosi nesikišti, bet norėčiau, kad naujasis meras būtų kaip ir aš – su barzda. Dar nemačiau nė vieno kandidato su barzda. Kai tai nutiks, tada ir pakalbėsime. 

- Kodėl Vilniuje tokios didelės spūstys?

- Visi matėte, kokios susidarė spūstys, kai buvo vežami eurai. Galiu Jums atskleisti paslaptį – eurai Lietuvoje vežiojami jau 8 metus. Ir kiekvieną vakarą, ir rytą, kai jie vežami – susidaro spūstys. Taip nutinka dėl to, kad atsiranda bent vienas automobilis, kuriame yra eurų. Tą automobilį iškart pradeda saugoti nematomi priešai, nematomi apsauginiai – taip ir gyvename.

- Ar skaitote, Seneli, DELFI naujienas?

- Ne tik skaitau, bet ir pakomentuoju. Mano slapyvardį, turbūt žinote - „žilasai“ jis. Kadangi esu didelis futbolo ir krepšinio mėgėjas, dažniausiai komentuoju po sporto straipsniais, kartais įgeliu priešininkų komandai.  

- Kodėl šiemet nėra sniego?

- Sniegas praėjusiais metais buvo iššvaistytas. Norėjome padaryti labai gražias ir baltas Kalėdas, bet persistengėme. Driokstelėjome per stipriai ir ištaškėme dalį šiųmečio sniego derliaus. Turimos sniego atsargos ruošiamos antrajai sausio pusei. Tuo laikotarpiu mano meškučiai ir paleis sniego patrankas. 

- Iš kur Kalėdų seneliai gauna dovanų?

- Kalėdų senelių organizacija yra susijusi su valstybėmis. Kai mokate mokesčius, jūs to nematote, tačiau yra maža maža eilutė, kur parašyta – 1% KS. Tai reiškia, kad Jūs vieną procentą savo pajamų visada pervedate Kalėdų seneliui. O tai kiek, kam ir už kokią sumą atnešti dovanų, nusprendžia protingos mašinos, kompiuteriai. Visi stebuklai dabar labai skaitmenizavosi – enter ir escape. 

- Kodėl rublio kursas taip pakilo, o vertė nukrito?

- Man rublis, tiesa, nėra toks aktualus, kaip mano kolegai Dėdei Marozui, kuris yra ambasadorius Rusijoje. Bendra mūsų visų senelių valiuta yra lediniai kalėdukai, kuriuos platina centrinis mūsų bankas. Visose valstybėse stengiamės palaikyti stabilų santykį su vietine valiuta, tad net jei rublis krinta, mums tai daug žalos nedaro. Lietuvoje, beje, vienas ledinis kalėdukas yra 3,46 lito. Kai keisis valiuta, nieko daryti nereikės, nes kursas yra fiksuotas. 

- Ar gerai per lietų čiuožia rogės?

- Ne. Kai lyja, roges keičiu į kitas transporto priemones, pavyzdžiui, į ratukinį bobslėjų. Lietaus labiau nekenčiu dėl to, kad sušlampa barzda, kostiumas.

- Seneli, kada sprogdinsite seksualumo bombą?

- Mano amžiuje bet ką sprogdinti jau yra pavojinga. Aš jų nebesprogdinu, bet visus pakeriu savo beribe charizma.  

- Kalėdų Seneli, o ar už tokią Lietuvą kovojome?

- Aš pats nekovojau, nes tuo metu buvau Kalėdų senelių akademijoje, tačiau, taip, būtent už tokią. Lietuvą turime tokią, kokios esame verti. Kiekvienas iš mūsų tik savo pastangomis gali pasiekti, kad ji būtų dar geresnė. Arba blogesnė. Jei manote, kad Lietuva yra nepakankamai gera, padarykite ją geresne. Gražių švenčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)