Prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos vadovės Renatos Saulytės teigimu, dažniausiai šiemet perkamos praktiškos dovanos.

„Pastaruosius penkerius metus, o ypač šiemet, pastebime, kad lietuviai pirmenybę teikia kasdien buityje lengvai pritaikomiems ir naudojamiems daiktams. Tarp populiariausių dovanų – serviravimo ir maisto ruošimo indai bei stalo įrankiai, smulki virtuvės technika – sulčiaspaudės, elektriniai virduliai, taip pat smulki buitinė technika, namų dekoravimo prekės, knygos ir žaislai“, – sako R. Saulytė.

Šių metų populiariausių gruodį perkamų dovanų TOP10 dovanų atrodo taip:

• „Išsipildymo akcijos“ arkliukas – lavinamasis lietuviškas ekologiškas žaislas iš kukurūzų, už kurį surinktos lėšos papildys paramos akcijos fondą,

• Įvairios knygos: populiariausios – vaikų literatūros ir maisto gamybos,

• Žaislai: konstruktorius Lego, lėlės, automobiliai, žaisliniai kasos aparatai,

• Smulkios elektronikos prekės: smulkintuvai, barzdaskutės, elektriniai virduliai, kavavirės,

• Rinkiniai kepimui: sausainių, keksiukų kepimo formelės, konditeriniai teptukai ir kita,

• Pledai ir patalynė,

• Statulėlės ir suvenyrai, ypač populiarūs – su ateinančių metų simboliu ožka,

Dėlionės, kūrybiniai konstruktoriai,

• Indai ir vazos,

• Smulki garso įranga: kolonėlės, ausinės.

Pasak „Maxima LT“ komunikacijos vadovės, kelerius metus iki šiol dovanų topuose buvo daugiau įvairių žaidimų. Šiais metais „Išsipildymo“ akcijos arkliukas užėmė muilo burbulų vietą, kurie beveik visus tuos metus iki šiol buvo pati populiariausia smulki dovana vaikams, o šiemet tarp populiariausių dovanų muilo burbulų net neliko. Knygos ir smulki elektroninė įranga išstūmė iš pirmų vietų kai kuriuos kitus žaislus ir žaidimus.

Akivaizdi tendencija – žmonės vis daugiau ir daugiau gamina namuose, nes įvairios kepimo priemonės nuosekliai populiarėja pastaruosius penkerius metus, daugiau perkama indų ir vazų. Šiemet daugiau dėmesio skiriama ir namų jaukumui – populiariausių dovanų dešimtuke atsirado ir pledai bei patalynė, taip pat įvairūs suvenyrai, ypač su šių metų simboliu – ožka.

„Maxima“ užsakymu atlikta apklausa taip pat parodė, kad kalėdines dovanas artimiesiems ketina pirkti beveik 9 iš 10 gyventojų ir planuoja joms išleisti vidutiniškai 200 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)