Jei jau skaitėte Kalėdų seneliui adresuotą laišką, veikiausiai susidūrėte su tokiais pavadinimais kaip „Monster high“ arba „Teksta robotas“. DELFI kalbintų žaislų parduotuvių atstovai prognozuoja, kad būtent šios dvi dovanos ir bus šio sezono dovanų lyderės. Tiesa, tvirtai savo pozicijas laikysiantis ir kasmet populiarus lego žaidimas. Apsižvalgę, kad šio straipsnio per petį neskaito Kalėdų seneliu tikintys vaikai, skaitykite toliau.

Monstrės lėlės ir robotai šunys

Sutiksite, kad televizorių žiūrėti gruodį yra tikras iššūkis - kas antra reklama bando įsiūlyti vis naują žaislą. Daugiausiai kantrybės prireiks televizorių įsijungus ryte ar pietų metu, kai reklama tiesiogiai orientuota į prie ekranų sėdinčius mažuosius. Specializuotos žaislų ir vaikiškų prekių parduotuvės „Žaislai+“ vadovė Lina Gasickienė sako, kad perkamiausi žaislai ir yra tie, kurie labiausiai išreklamuoti.

„Nori to, kas dažnai siūloma per televizorių. Tai ir riedamobilis „Svingis“ ar lietuviškas „Lipo konstruktorius“, - sako parduotuvės vadovė.

Tiesa, šiems žaislams teks išleisti penktadalį minimalios mėnesio algos. Unikalus savo judėjimo savybėmis riedamobilis „Svingis“ kainuoja 219 Lt (63,43 euro), o už iš kukurūzų krakmolo ir maistinių priedų pagamintą „Lipo“ žaidimą paklosite iki 250 litų (71,43 euro).

Parduotuvės vadovė skaičiavo, kad vieno vaiko džiaugsmui vidutiniškai išleidžiama apie 100 litų. L. Gasickienė atviravo, kad dabar parduotuvėje yra pats darbymetis.

Tuo metu parduotuvės „Assorti“ žaislų prekių grupės vadovė Aistė Paulauskienė pasakojo, kad tėvai ieško ir vaiko kūrybiškumą lavinančių žaislų.

„Apie lego net nekalbėsiu, nes šie žaislai visuomet būna lyderiai. Gausiai perkami prancūziško prekės ženklo „Djeko“ žaislai. Pavyzdžiui, jei tai yra avytės puzlė, tai ant kiekvienos detalės dar yra avies kailiuko, kad vaikas geriau pajustų, kaip ta avytė atrodo. Yra tokia puzlė ir su varlės odos imitacija. Perkamos įvairios mozaikos, kurias reikia dėlioti pagal skaičius ir panašiai“, - pasakojo A. Paulauskienė.

Moters teigimu, dovanas pradedama pirkti jau lapkritį, tada pagrindiniai klientai būna vaikų darželiai.

„Tačiau didysis bumas, žinoma, yra gruodį“, - sakė ji.

Dovanų idėjų toli neieškoma - jas diktuoja televizija
Vienoje didžiausių šalies parduotuvių „Žaislų planeta“ dirbanti Renata pasakojo, kad populiariausios šiųmetės dovanos jau aiškios.

„Teksta“ robotai patinka ir mergaitėms, ir berniukams, nes galima rinktis tarp kačiuko ir šuniuko. Vis dar populiarūs „Furby“ elektroniniai robotai bei, žinoma, visad perkami lego žaidimai“, - pasakojo žaislų pardavėja.

Moters teigimu, mergaitėms dažniausiai ieškomos „Monster high“ bei „Monster high ever after“ lėlės. Už jas būkite pasiruošę sumokėti daugiau nei 100 litų.

„Ką vaikai pamato per televizorių, to priverčia tėvus ieškoti ir parduotuvėse“, - reziumavo Renata, pridurdama, kad tėvai nesnaudžia ir jau dabar stengiasi apsirūpinti dovanomis.

Paklausta, kiek vidutiniškai išleidžiama dovanoms, ji apibendrinti negalėjo, nes viskas priklauso nuo šeimos biudžeto – vieni tėvai dovanoms išgali skirti tik 20 litų, o kitam negaila ir 100 litų.

Žaislų parduotuvėje „Titė Ritė“ dirbanti Danguolė juokėsi, kad dovanų bumas prasideda tada, kai tėvai gauna atlyginimą. Paklausta apie populiariausias dovanas ji minėjo tuos pačius pavadinimus - „Teksta“ robotai šuniukai, lėlės monstriukės – tai, kas dažniausiai reklamuojama per televizorių.

„Tiesa, būna tėvų, kurie nesivaiko madų ir į parduotuvę užsuka vis dar ieškodami teletabių“, - sakė Danguolė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)