Klaipėda ir jos žmonės visada buvo ir bus ypatingi, tad nenuostabu, kad ir Kalėdų eglė pas mus kitokia – su žuvimis ir vėtrunge viršūnėje. Nuo seno esame kraštas, garsėjęs senomis jūrinėmis tradicijomis, žaviomis amatininkų gatvelėmis, žuvimis pripildytais tinklais.

Todėl ir šiųmetė kalėdinė istorija – apie Klaipėdą, jos grožį ir skambesį. Niekur negirdėtos nematytos pasakos herojai ne tik įžiebs pagrindinę miesto eglę, bet ir pakvies į beveik mėnesį truksiantį šviesių ir prasmingų renginių maratoną“, – teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Teatro aikštėje pastatyta pagrindinė uostamiesčio Kalėdų eglė yra 20 metrų aukščio. Jau kelerius metus uostamiestyje puošiama dirbtinė žaliaskarė.

Nuo 17 val. susirinkusius džiugins Vytauto V. Landsbergio surašytos pasakos „Kalėdų vėtrungės stebuklas“ personažai – zuikis, medžiotojas, jo žmona ir Klaipėdos amatininkų cechai. Visą pasaką dainomis papuoš „Junior City Jazz“ dainininkai, o vainikuos tikro Kalėdų senelio pasirodymas ir šventinis fejerverkas.

Aplink pagrindinę miesto eglę nušvis Eduardo Balsio menų gimnazijos, Vydūno gimnazijos, Simono Dacho progimnazijos moksleivių sukurtos vėtrungės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)