Į DELFI pašto dėžutę plaukia nuotraukos, kuriose užfiksuota dar nepapuošta, tačiau išties graži Panevėžio eglė. Miesto Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyresnysis dizaino specialistas Romualdas Lukšas gyrėsi, kad šiųmetė eglė tokia simetriška, jog praeinantys žmonės teiravosi, ar ji ne dirbtinė.

Pagrindinė miesto eglė per spyglį išvengė krosnies

„Ne, eglė tikrai „gyva“ ir ją miestui padovanojo panevėžietė Irena Čepurnienė. Šis medis augo prie pat jos namų, tačiau vėjuotomis dienomis kėlė pavojų – siūbavo, šaknys kilnojo trinkeles. Moteris nusprendė šią eglę ne sukūrenti, o padovanoti miestui“, - eglės priešistorę pasakojo R. Lukšas.

Šiųmetės eglės aukštis – 14 metrų. Specialisto teigimu, gyva eglė ne tik gražesnė, tačiau ir mažesnė našta miesto biudžetui.

„Tos metalinės konstrukcijos, kurias kiti miestai dengia eglišakėmis, kainuoja žymiai brangiau. Mūsų eglės biudžetas buvo 12 200 litų – jį skirsime papuošimui, girliandoms, o ir visas kalėdinis Panevėžio biudžetas tėra 64 000 litų. Į šią sumą įeina ir eglutės, ir miesto gatvių, Laisvės aikštės puošimas. O metalinis karkasas būtų „surijęs“ visus turimus pinigus“, - skaičiavo R. Lukšas.

Žaliąja dovana džiaugėsi ir Panevėžio savivaldybės meras Vitalijus Satkevičius.

„Panevėžyje visada buvo gyva eglutė, tokia jau tradicija. Ne pirmus metus eglės neperkame – ją padovanoja dosnieji mūsų miestelėnai“, - sakė V. Satkevičius.

Kitokie papuošimai, kitokios ir pramogos

Savivaldybėje dirbantis Romualdas Lukšas pasakojo, kad šiemet kitokia ne tik eglutės forma, bet ir papuošimai.

„Atsisakysime nepasiteisinusių ryškių spalvų, kabinsime smulkias šaltos spalvos lempučių girliandas, lengvos konstrukcijos baltos spalvos dekorą. Bus daug šviesos, dominuos šaltos spalvos“, - sakė Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyresnysis dizaino specialistas.

Miesto meras pridūrė, kad Panevėžio eglę puoš firma „Adam decolight“, kuri konkursą laimėjo ir praėjusiais metais. V. Satkevičius žadėjo, kad išskirtinė būsianti ir eglės įžiebimo šventė.

„Visa įžiebimo idėja, ceremonija skirta vaikams. Stebint kitų savivaldybių eglių įžiebimus susidaro įspūdis, kad šventė skirta suaugusiems, o mes darysime priešingai – ir programa, ir visa šventė orientuota į mažiausius“, - sakė V. Satkevičius.

Panevėžio eglę įžiebs gruodžio 5 d. 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)