Penktadienį Šiauliuose kalėdinio miestelio atidarymo metu pasiektas didžiausio Lietuvoje kalėdinio vainiko rekordas. Didžiulis kalėdinis vainikas P. Višinskio aikštėje praeivių akį traukė jau daugiau nei savaitę, o šiandien jis buvo oficialiai išmatuotas.

Kalėdinio vainiko matavimo komisijai vadovavęs Šiaulių politinis ir visuomeninis veikėjas Vilius Puronas po išsamaus matavimo paskelbė, kad vainiko išorinio skersmens ilgis yra 7 metrai ir 82 centimetrai. Šiauliečių vainikas ankstesnį rekordą viršijo apie 40 centimetrų. „Buvo planuota vainiką nupinti 7 metrų ir 77 centimetrų skersmens, o pavyko dar geriau nei buvo tikėtasi“, – sakė V. Puronas.

Kalėdinio miestelio atidarymo metu sveikinimo kalbas sakė Šiaulių miesto Meras Justinas Sartauskas, mero pavaduotoja Danguolė Martinkienė. Po oficialaus sveikinimo miesto meras kartu su Kalėdų seneliu susirinkusiems dalino saldainius.

Miesto meras pabrėžė, kad Šiauliai šiemet šventė 777 metų jubiliejų, tad ir visi renginiai yra išskirtiniai ir linkėjo, kad ne tik Kalėdos, bet ir visi ateinantys metai būtų saldūs, kupini kantrybės ir naujų iššūkių.

Pasak mero pavaduotojos D. Martinkienės, Šiauliai turi kuo didžiuotis. „Esam saldumynų miestas, nes turim kuo didžiuotis. Ypač žmonėmis, kurių dėka miestas šurmuliavo visus metus, kurių dėka apie mus sužinojo visa Lietuva. Linkiu, kad sėkmė neapleistų mūsų, o ateinantys metai būtų turtingi, sėkmingi ir pilni gražių iniciatyvų“, – sakė mero pavaduotoja.

Linksmybės su Kalėdų seneliu

Renginio metu su visais bendravo Kalėdų senelis. Jis dalino saldainius, kartu su susirinkusiais dalyvavo virvės traukimo varžybose, linksmuosiuose šokiuose. Po itin skanaus saldainių fejerverko vyko vaikų eilėraščių deklamavimo konkursas. O visi jo dalyviai buvo dar kartą apdovanoti saldžiomis dovanomis.

Kalėdinis miestelis Šiauliuose P. Višinskio aikštėje vyks iki gruodžio 23 dienos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)