Kaip jums iš „Lego“ detalių sudėliota Kalėdų eglė? Arba eglė iš sausainių? Visas šias gražuoles vienija tik viena – dydis ir lemputės. Ir, savaime aišku, šventinė nuotaika. CNN pristato pačias įspūdingiausias šių Kalėdų laukiančias egles iš viso pasaulio – smagu, kad Lietuva ir vėl neliko nepastebėta.

Tiesa, CNN kiek prašovė su geografija: Lietuvos sostinė „perkelta“ į kitą Europos vietą. Anot CNN, sostinės eglė yra „aukščiausia Balkanuose“.

1. Vilniaus Kalėdų eglė (Lietuva)

Tiek vietos gyventojus, tiek atvykėlius iš užsienio žavinčio Vilniaus senamiesčio širdyje – Katedros aikštėje – kaip ir kiekvienais metais įkurdinta įspūdinga Kalėdų eglutė. Jos aukštis – 25 metrai. Šis medis iš tikrųjų atkeliavo ne iš miško. Tai kruopščiai sumontuota kompozicija iš atskirų šakų. Lietuviškų eglių šalių – jokio importo.

Šią gražuolę rasite Vilniaus Katedros aikštėje, Lietuvoje.

2. „Lego“ Kalėdų eglė

Aukščiausia Azijoje Kalėdų eglė stovi Malaizijoje. Tačiau labiausiai stebina ne aukštis, o medžiaga, iš ko ji pagaminta. O gi iš „Lego“ detalių. Devynis metrus į dangų besistiebianti Kalėdų šauklė pagaminta net iš 400 tūkst. „Lego“ detalių.

Eglę puošia papuošimai taip pat pagaminti iš „Lego“ detalių. Sakote: kas čia per Kalėdų eglė? Nagi – kur gi jūsų Kalėdų nuotaika?

Šią eglę rasite Malaizijos Legolende, „Medini Iskandar Malaysia“ nekilnojamo turto plėtros projekte.

3. „Rockefeller“ centro Kalėdų eglė

Šios 23 metrų aukščio žaliaskarės pristatytas buvo tikras žvaigždžių paradas – ceremonijoje dalyvavo Mariah Carey, Leona Lewis ir grupė „Goo Goo Dolls“.

Ši 12 tonų sverianti Kalėdų puošmena dekoruota 45 tūkst. lempučių, jos viršūnę dabina trijų metrų skersmens „Swarovski“ kristalo žvaigždė.

„Rockefeller“ centrui eglę padovanojo Vargoshe šeima, kurie šią gražuolę savo sode Konektikute pasodino daugiau nei prie du dešimtmečius. Ir vieną dieną nusprendė jos atsikratyti.
„Rockfeller“ centro Kalėdų eglę galite apžiūrėti Niujorke, adresu Rockefeller Plaza 30.

4. Universalinės parduotuvės „Galeries Lafayette“ Kalėdų eglė

Dvidešimtiems metrų aukščio eglė – pati didžiausia parduotuvėje esanti Kalėdų eglė pasaulyje. Ji išdidžiai puošia vieną iš prabangiausių prekybos centrų pasaulyje – „Galeries Lafayette“ Paryžiuje. Puošybos tematika – horologija ir viskas, kas susiję su laiku. Eglės puošyba šiais metais buvo patikėta trisdešimtąjį gimtadienį švenčiančiam Šveicarijos laikrodžių gamintojui „Swatch“. Bendrovė pasirūpino ir prie eglės įkurdintu žaisliniu miesteliu.

Šią įspūdingą eglę galima apžiūrėti Paryžiuje, Haussmann bulvaras 40

5. Kalėdų eglė ant vandens Rio de Žaneire

Rio de Žaneiras šiais metais visam pasauliui giriasi didžiausia plaukiojančia Kalėdų egle. Iš tikrųjų tai vienintelė tokia Kalėdų eglė pasaulyje, jai paprasčiausiai nėra su kuo varžytis. Eglutės, po švenčių atsiduriančios įvairiuose vandens telkiniuose, šiuo atveju nesiskaito.

Turime pripažinti, jog statistika gana įspūdinga – pasižiūrėti šios 85 metrų aukščio ir 540 tonų svorio milžinės jau buvo atvykę daugiau nei 100 tūkst. smalsuolių.
Ją rasite Rio de Žaneiro Rodrigo de Freitas lagūnoje.

6. Nacionalinė Kalėdų eglė Vašingtone

Praeitais metais Obamų šeima buvo kritikuojama dėl sprendimo savo namus papuošti net 54 Kalėdų eglėmis. Šiais metais jie teturi vos 24 žaliaskares. Kuklu.

JAV prezidentas Barackas Obama buvo įpareigotas įžiebti ir dešimties metrų aukščio medį, vadinamą Nacionaline Kalėdų egle. Ji stovi prie Baltųjų rūmų vartų.

Šis medis minėtoje vietoje stovi visus metus, juo rūpinasi nacionalinė parkų tarnyba.
Valstybinę Kalėdų eglė rasite Vašingtone, prie Baltųjų rūmų.

7. Brandenburgo vartų Kalėdų eglė Berlyne

Nuo tada, kai griuvo Šaltojo karo simboliu laikyta Berlyno siena, kiekvienais metais Vokietijos sostinei Kalėdų eglutę kaip taikos ir solidarumo su suvienyta šalimi ženklą dovanoja Norvegija.
Šiais metais šios eglės dekoracijomis pasirūpino „Wintershall“ – didžiausias Vokietijos žaliavinės naftos ir gamtinių dujų gamintojas.

Šią eglutę rasite Pariser Platz, Berlyne, Vokietijoje.

8. Valgoma Kalėdų eglė „Ritz-Carlton“ viešbutyje Amerikoje

„Ritz-Carlton“ viešbutyje JAV Šiaurės Karolinos valstijos Šarlotės mieste stovinti Kalėdų eglė yra valgoma – ji pagaminta iš 8 tūkst. spalvingų sausainių, dar vadinamu bučiniais (macarons). Šiems sausainiams iškepti prireikė 10 tūkst. ir 8 kiaušinių baltymų, 110 stiklinių cukraus ir 57 stiklinių migdolų. Kalėdų eglutės detales iš viso kepė gausi komanda konditerių, jie užtruko ilgiau nei 58 valandas.

Šią eglutę rasite JAV Šiaurės Karolinos Šarlotės mieste, East Trade 201.

9. Skėčių Kalėdų eglė „Goring“ viešbutyje Londone

Prabangių skėčių gamintojas „Fulton“ prie Londono „Goring“ viešbučio pastatė unikalią Kalėdų eglę. Tikriausiai nei nereikia sakyti, jog ji tiesiogiai susijusi būtent su skėčiais. Eglė dekoruota skėčiais ir lietaus lašus imituojančiomis girliandomis. Tradicinę eglės viršūnę puošiančią žvaigždę skėčių gamintojas pakeitė narvelio formos skėčiais (šie skėčiai – Jungtinės Karalystės karališkosios šeimos numylėtiniai).

Šią eglę rasite Beeston Place, Londone, Jungtinėje Karalystėje.

10. „Opera“ Kalėdų eglė Prancūzijoje

Ši unikali Prancūzijos Bordo mieste papuošta eglė dekoruota operos kostiumais, nėriniais ir šimtaiskristalų. Ji papuošė „Grand Hôtel de Bordeaux & Spa“ viešbutį. Tai bendras projektas su Nacionaline Bordo regiono opera. Viešbutis ir operos rūmai vienijami barokinio stiliaus – tas pats pasakytina ir apie eglę.

Šią eglę operos tematika rasite Prancūzijos Bordo mieste, 2-5 Place de la Comédie.

11. „Fendi“ Kalėdų eglė Romoje

Šis Italijos mados namų „Fendi“ kūrinys – Kalėdų eglė Romoje esančiame viešbutyje „Hotel de Russie“ – dekoruotas prabangiomis rankinėmis. Eglė stovi netoliese mados namų būstinės „Palazzo Fendi“ – ten taip pat stovi rankinėmis puošta eglė, tačiau tam reikalui pasirinkti kitos formos aksesuarai.

Rankinėmis dekoruota eglė stovi Romoje, Via del Babuino 9.

12. Aplinką tausoti skatinanti eglė Londone

Londone prie Ealing Town Hall stovinti Kalėdų eglė pagaminta iš 900 plastiko butelių, kuriuos surinko vietos mokyklos moksleiviai. Eglės autorė – menininkė Ashley Phillips. Kalėdų medis perduoda labai svarbią žinutę: per šventes sukaupiama žymiai daugiau šiukšlių nei bet kurią kitą metų dieną.

Šią eglę rasite Ealing Town Hall, Londone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)