„Šiais metais puošėme ne vieną eglę. Viena jau stovi mūsų namuose Kaune. Kita – mūsų namuose Vilniuje, kur šiuo metu gyvena mūsų dukra. Dar dvi kalėdinės eglutės stovi mūsų naktiniame klube ir koncertinėje salėje“, - vardino ji.

Įspūdinga beveik dviejų metrų eglutė, stovinti V. Mauručaitės ir jos sužadėtinio Artūro Butkevičiaus namuose Kaune, yra papuošta senoviškais žaisliukais, kurie yra pagaminti dar Antano Smetonos laikais.

„Dauguma šių žaisliukų jau kabojo ant mūsų šeimos eglučių dar tada, kai mano mama buvo mažytė, - sako ji. - Šie žaisliukai yra perduodami iš kartos į kartą.“

Vilniaus namus puošia eglutė, nukabinėta išskirtiniais žaisliukais, kurių paprastai nerasi prekybos centruose. „Šią kolekciją rinkau labai ilgai. Kiekvienais metais specialiai ieškau ko nors išskirtinio, kuo galėčiau papildyti savo kolekciją“, - pasakojo V. Mauručaitė, eglutę Vilniuje puošiantioriginaliais žaisliukais balerinomis, pačiūžomis ar briedžio ragais.

Atlikėjai reikėjo pasistengti galvojant, kaip originaliai papuošti ir kitas dvi Kalėdų egles, esančias jos įkurtame naktiniame klube ir koncertų salėje. Anot Viktorijos, reikėjo net kelių valandų, kol ji sugalvojo išskirtinius puošybos elementus.

Viktorijos Mauručaitės Kalėdų eglutės - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)