Moteris pasakojo, kad šventiniai rūpesčiai juos aplanko labai anksti, nes namuose auga dešimtmetis sūnus Gabrielius. Šiemet eglutės namuose jis norėjo jau lapkričio viduryje, nors moteris ir bandė perkalbėti sūnų palaukti.

„Aš nepuošiu tikros eglės, nes man gaila medelių. Nors ir sako, kad jie tam specialiai auginami. Aš kolekcionuoju kalėdinius žaislus, todėl mano šeimai ir mano draugams labai paprasta mane pradžiuginti Kalėdų metu. Eglė gali papasakoti daug istorijų iš Lietuvos ir pasaulio. Man Kalėdos asocijuojasi su daugeliu dalykų, bet vienas iš jų yra „Spragtukas“. Mano papuošta eglė yra kažkas panašaus į tai – su alaviniais kareivėliais, vaikystės žaislais, balerinomis, - pasakojo A. Grigaliūnienė. - Eglutė turi žaislų iš vaikystės ir tai bene jautriausia mano kolegės Vitos dovanų – ji padovanojo savo vaikystės eglės žaisliukus.

Ji papasakojo ir apie savo legendinius vakarėlius, į kuriuos švenčių laikotarpiu susirenka ne vienas žinomas žmogus, tačiau kurių nuotraukos nepuošia blizgių žurnalų viršelių. Moteris juokauja besidžiaugianti, kad jos sienos negali kalbėti.

„Vyksta du dideli baliai. Jau treti ar ketvirti metai kiekvieną gruodžio pirmąją švenčiame Kalėdas su vaikais ir su draugais. Mes taip pradedame šventinį periodą ir žiemą. Tai yra vaikų Kalėdos. Jau maždaug lapkričio pirmąją visi pradeda klausinėti, kada gi tos Kalėdos. Data nesikeičia, nesvarbu kokia tai bebūtų savaitės diena. Tą dieną mes dedikuojame vaikams – jie gauna dovanas, jie mokosi eilėraščius, į namus ateina Kalėdų senis. Čia yra vadinamos „lengvos“ ir šviesios Kalėdos.

„Paskui būna didysis Kalėdų balius, kuri organizuoju jau dešimt metų gruodžio 25-ą dieną. Mano mama kažkada yra pasakiusi, kad tada „visi Vilniaus miesto bepročiai susirenka į vieną vietą“.

A. Grigaliūnienė atskleidė pirmą kartą tokį vakarėlį suorganizavusi, kai jai tebuvo 22-eji metai: „Iš kur pas mane buvo tiek drąsos sukviesti tokio įdomumo žmones: aktorius, režisierius, draugus ir visą įdomią „šutvę“ žmonių. Tas vakarėlis labai pasisekė. Tada kitais metais manęs vėl paklausė, kada gi tos Kalėdos. Viskas natūraliai išaugo. Ir dabar visi žino, kad 25-ta yra ta diena.“

Kadangi vakarėlyje dalyvauja daugybė talentingų žmonių, vakarėlis neapsieina ir be muzikinių svečių pasirodymų: „Šiais metais vakarėlyje dalyvaus keturios dainininkės – trys profesionalės ir aš. Ir sudainuosime mes Kastyčio Kerbedžio „Nakty“ (juokiasi).“

„Viskas, kas vyksta tame vakarėlyje, lieka tarp keturių sienų. „Jeigu jūs turite išprotėjusių draugų, jūs turite viską gyvenime. Visa tai lieka mūsų namuose ir ačiū Dievui, kad mūsų sienos negali kalbėti“, - intrigą palieka renginių organizatorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)