Jį įvardijo, kokios dovanos geriausiai tiks kiekvieno zodiako ženklo atstovui.

Avinas

Jiems patinka viskas, kas susiję su technika, vairavimu, važiavimu, aktyvia veikla. Geriausia dovana avinams – automobilis arba bilietas į ralį. Taip pat vyrams avinams galima dovanoti sportinį inventorių, dviratį. Moterys, gimusios po šiuo ženklu, taip pat yra aktyvios, tad tinkama joms dovana galėtų būti sportinė apranga arba kažkas, kas padėtų skatinti judėjimą.

Jautis

Tai praktiški žmonės, todėl dovanos jiems turėtų būti naudingos – suvalgomos, suvartojamos, panaudojamos. Kadangi jaučiai mėgsta komfortą, nebloga dovana jiems yra ir pinigai ar ergonomiška kūną atpalaiduojanti pagalvė, patogūs baldai. Moteriai galima dovanoti, pavyzdžiui, virtuvinį kombainą, buitinius reikmenis. Taip pat tinka ir kvietimas skanios vakarienės ar pusbrangių ryškių akmenų papuošalai, keramikos dirbiniai.

Dvyniai

Dvyniai labai judrūs ir smalsūs. Jiems patariama dovanoti kryžiažodžius, knygas, televizorių, mobilų telefoną ar planšetinį kompiuterį. Dvyniai techniką mėgsta ne kaip žaislą, bet kaip informacijos priemonę. Jie nori nuolat kažką naujo sužinoti, turėti naujus daiktus. Taip pat galima dvyniams padovanoti kelionę ar pasivažinėjimą – tai, kas suteiktų naujų potyrių. Jiems galima dovanoti detektyvą, romaną, kelionės apžvalgą, knygą apie kavas ar arbatas, laikraščio ar žurnalo prenumerata.

Vėžys

Labai šeimyniški, jiems svarbu šeima ir namai. Vėžiai kaip ir jaučiai mėgsta gaminti ir skaniai valgyti. Todėl tiktų dovanoti, pavyzdžiui, gražiai iliustruotą kulinarinę knygą. Net jeigu vėžys ne kasdien gamina, jam bus malonu vartyti tokią knygą, grožėtis paveikslėliais ir svajoti, kaip jis gamins. Taip pat vėžiui galima įteikti namus puošiančius daiktus – pagalvėles, kilimėlius, užtiesalus, indus, gražią žvakę ar žvakidę. Galima jiems padovanoti ir brangų gėrimą, kad tai pakutentų gurmanišką skonį.

Liūtas

Jiems reikia blizgesio ir prabangos. Tad dovanoti galima ir geros kokybės iš prabangių drabužių parduotuvės pirktą drabužį arba kvietimą į prabangų restoraną, bilietus į teatrą. Tai turėtų būti dovana, kuri bent vieną vakarą liūtą priverstų pasijausti karaliumi arba karaliene. Moteriai galima dovanoti ir rankinuką, papuošalus. Vyrams – prabangiai atrodantį įdėklą dokumentams ar vizitinėms kortelėms, piniginę. Kažką tokio, kad būtų suteikta proga gautu daiktu pasipuikuoti.

Mergelė

Ji labai darbšti, ūkiška. Mergelė – žemės ženklas, tad dovana jai tiktų praktiška, bet susieta su intelektu. Dovanoti jai tiktų įdomų sveikuolių arbatų rinkinį, knyga apie dietas ir sveiką gyvenimo būdą, pabuvimą gamtoje ar miške, kvietimą į masažą ar sanatoriją, kur mergelė galėtų ne tik pailsėti, bet ir pasirūpinti savo sveikata. Kadangi mergelė yra kukli, kažkokiais automobiliais ar brangiomis dovanomis jos nenustebinsi. Jai galima dovanoti beveik viską, bet tai turi būti praktiška. Pavyzdžiui, lentyną, skrynelę, kur ji galėtų susidėti ir susirūšiuosi smulkius daiktelius – prieskonius, papuošalus. Geriau, kad dovanos būtų kuklios, nelabai išvaizdžios, bet turėtų kuo daugiau skyrelių, kišenėlių (piniginė, rankinukas). Taip pat mergelėms galima dovanoti neryškios spalvos šiltą iš natūralių medžiagų pagamintą drabužį.

Svarstyklės

Joms galima dovanoti meno kūrinius, kažką gražaus, bet jokiu būdu ne kičinio, o turinčio savo vertę. Svarstyklės turi labai subtilius pomėgius ir neblogai išmano daiktų vertę, tad dovana turėtų būti elitiška. Dovanojant dovaną svarstyklei, reikėtų neblogai pažinti jos socialinę ir turtinę padėtį, išsilavinimą. Dovana turi būti prie to priderinta, nes svarstyklėms labai svarbu, ką apie tai pasakys aplinkiniai. Tai taip pat gali būti kvietimai į teatrą ar koncertą. Biuro ar mašinos aksesuarai. Taip pat svarstyklėms patinka smulkūs papuošalai, pavyzdžiui, mažas perliukas ant grandinėlės, smulkus žiedelis, sąsagos marškiniams.

Skorpionas

Skorpionai yra įdomūs ir jų interesai yra labai gilūs, todėl svarbu žinoti, kuo jei domisi. Yra daug skorpionų, kurie domisi kompiuteriais, technika. Tad galima jiems dovanoti kažkokį techninį daiktą. Yra skorpionų, kurie nepaprastai domisi psichologija, detektyvais. Jiems galima padovanoti šios rūšies knygas. Skorpionas yra labai uždaras ir jei kažkuo domisi, tai daro labai intensyviai ir jiems pakišinėti kažką kitą nėra prasmės. Reikėtų tiesiog žinoti, kuo žmogus domisi. Taip pat dažnai jie mėgsta aštrius pojūčius – lipti į kalnus, bristi per pelkes. Skorpionui galima padovanoti ir šuolį iš parašiuto.

Šaulys

Kadangi tai yra kentauras, vieną jų dalį sudaro gyvūnas, kitą – žmogus, jų pomėgiai labai skirtingi. Viena grupė šaulių yra sportiški žmonės. Jiems gali patikti automobiliai, kelionės į užsienį, arklių ar automobilių sportas, rungtynės. Tad jiems tiktų panašios prekės kaip avinams. Arba turistiniai dalykai: krepšiai, batai, miegmaišiai, palapinė. Kita grupė šaulių yra filosofai. Jiems galima dovanoti knygas, kelionę į šalį, kurios kultūra kardinaliai skiriasi nuo lietuviškosios. Tačiau ne dėl religinių paskatų, o tam, kad praplėstų akiratį. Šauliui taip pat tiktų padovanoti televizorių ar televiziją, enciklopediją. Yra dalis šaulių, kurie yra materialistai, tad labai apsidžiaugtų pinigais.

Ožiaragis

Jie labai rimti, vertina gerus daiktus ypač antikvarą. Dovanojamas jiems daiktas turėtų būti laiko įvertintas. Jeigu ketinate dovanoti papuošalą, jis turi būti iš brangaus metalo, papuoštas brangiais akmenimis, tačiau atrodyti labai elegantiškai. Dažnai ožiaragiai kažką kolekcionuoja, tad reikėtų atsižvelgti ir į tai. Ožiaragiui dovanojama dovana turi būti rimta, vertinga, pakankamai praktiška. Tai turi būti ir daiktas, ir papuošalas.

Vandenis

Tai turėtų būti su elektronika, technika, mechanika susijusi dovana. O moteriai – kažkas neįprasto. Pavyzdžiui, kažkoks unikalus aksesuaras, labai įdomi knyga. Vandeniai yra draugiški, mėgsta eksperimentuoti, tad galima dovanoti kažką neįprasto, ko niekas daugiau neturėtų. Jiems netiks dovanoti kuponus ar dovanų čekius. Vandeniui būtų įdomu aplankyti ir planetariumą, įdomią paskaitą laboratorijoje, kažką susijusio su mokslu, kosmosu.

Žuvis

Jos būna meniškos, tad tinka bet kokia dovana susijusi su muzika, šokiais. Žuvys yra pakankamai romantiškos, labai jautrios, baikščios, tad labai mėgsta vienatvę. Joms galima padovanoti kelionę iki jūros. Visai nesvarbu, kad dabar yra žiema, žuvies ženklo žmogui tai bus didelė dovana. Paprastai žuvys išklauso kitų, juos guodžia, supranta, o pačios lieka pamirštos. Tad joms tinka dėmesį parodančios dovanos, apsilankymai ten, kur yra vandens. Pavyzdžiui, abonementas į baseiną ar pirtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)