Jis šiemet rekomenduoja nebijoti išsiskirti – rinktis raudoną lūpdažį, blizgius žalios arba auksinės spalvos šešėlius.

„Darant šventinį makiažą nereikėtų bijoti ryškumo. Ryškios turėtų būt tiek lūpos, tiek akys. Galima dėti blizgučių, perlamutrinių pigmentų, prisiklijuoti išraiškingas blakstienas. Naujametinė naktis turbūt vienintelė per visus metus, kurios metu galima atrodyti iš tiesų ryškiai ir visi supras, kodėl. Persistengti šioje vietoje sunku“, - šyptelėjo P. Staniulionis.

Pasak jo, darant šventinį makiažą labai svarbu tinkamai paruošti odą – ją sudrėkinti, naudoti stipresnio maskavimo ir gerai išsilaikančią skystą pudrą, kurią reikėtų gerai užfiksuoti biria pudra. Tuomet išryškinti akis ir nebijoti ryškiau pasidažyti lūpas.

„Jei akis dažote blizgiai, lūpoms rinkitės matinį lūpdažį ir atvirkščiai“, - svarbiausias šventinio makiažo taisykles pabrėžė P. Staniulionis.

Makiažą pataria derinti prie akių ir odos

Anot jo, makiažo nereikėtų pernelyg derinti nei prie plaukų spalvos, nei prie aprangos. Jis turėtų derėti prie odos tono ir akių spalvos.

„Makiažas atrodys gražiai, jei skaistalus ir šešėlius derinsime prie akių. Jeigu akys mėlynos, ypatingai tiks visi oranžiniai, persikiniai, auksiniai atspalviai. Mėlynakės turėtų vengti rožinės, violetinės spalvos šešėlių. Žalias akis labai gerai paryškins alyviniai šešėliai. O rudaakėms tinka bet kokios spalvos“, - pasakojo makiažo specialistas.

Tačiau raudono lūpdažio neturėtų vengti jokia mergina. Jis ne tik jaunina, bet ir tinka visoms moterims. Svarbu tik tinkamai pasirinkti raudonos atspalvį.

P. Staniulionio teigimu, kaip ir kasmet, taip ir Arklio metais iš mados neišeis ir visos žemės spalvos. Su jomis galima daryti tiek dieninį, tiek vakarinį makiažą.

Įvardijo makiažo klaidas

„Makiažo atžvilgiu, kuo toliau, tuo lietuvaitės darosi drąsesnės. Sukurti išsiskiriantį makiažą galima ir naudojant žemės spalvų kosmetiką. Tačiau merginos neretai renkasi visus pilkos atspalvius, kurie iš karto liūdina visą veidą. Aišku, kartais merginoms jis labai tinka. Bet geriau rinktis tokią priemonę, kuri pakuotėje atrodytų labai ryškiai, bet ant veido ji atrodys pats tas“, - patikino makiažo specialistas.

Jis tikino gatvėje pastebintis ir daugiau moterų išvaizdos klaidų. Pavyzdžiui, priaugintos pernelyg ilgos ir nenatūralios blakstienos bei netinkama jų priežiūra – iškritusių blakstienų vėl prisiauginti neskubama.

„Taip pat prasidėjo ir antakių formavimo mada. Nesvarbu, ar mergaitei tai tinka, ar ne, jos renkasi storus tamsiais šešėliais pieštus antakius ir tu veide nieko nebematai tik tuos antakius. Ir, aišku, jau mažėja, bet vis dar veido formavimui renkamasi Egipto žemė. Jo atspalvis daugiau pritaikytas pietietėms, bet ne mūsų šalto krašto merginoms, kurių oda yra baltesnė su šaltu atspalviu. Netinkamas atspalvis ypatingai rėžia akis žiemą, dienos metu“, - pastebėjimais dalijosi P. Staniulionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)