Kulinariniai šedevrai

Iškepti kalėdinius skanėstus nėra sunku. Puiki dovana bus ne tik gardus pyragas, meduoliukai, bet ir paprasčiausi sausainiai, papuošti Kalėdų tematika. Net jeigu virtuvėje nesijaučiate užtikrintai, išsigelbėjimą rasti nesunku. Prieš šventes parduotuvėse gausu įvairiausios šaldytos tešlos. Ją tereikia iškočioti, iškepti ir papuošti glajumi ar pabarstukais.

BOLACHAS DE NATAL/CHRISTMAS COOKIES

Idėjos stiklainyje

Rengiant Kalėdų dovaną, galima pasinaudoti ir paprasčiausiu stiklainiu. Sukūrus jam smagią etiketę ar papuošus kaspinėliu, turėsite tikrai ne prastą Kalėdų dovaną. Ką dėti į jo vidų? Čia puikiausiai pasitarnaus fantazija. Jeigu žmogus mėgsta saldumynus, visą stiklainį galima pripildyti įvairiaspalviais saldainiais. Jei mėgsta sukiotis virtuvėje – prieskonių ar arbatos mišinys. Jeigu norite įteikti atpalaiduojančią dovaną, stiklainį galite pripildyti kvapių žiedlapių ar vonios druskos mišiniu.

Christmas Gift Jars

Mezginiai

Dabar pats laikas imti į rankas virbalus ir siūlus. Rankų darbo mezginiai tikrai pradžiugins ne vieną. Ir visai nebūtina numegzti megztinį ar ilgiausią šaliką. Pradžiuginti artimą žmogų galima padovanojus jam rankų darbo pirštines, kepurę ar paprasčiausią aksesuarą, pavyzdžiui, mažą angelėlį ar briedžiuką.

Knitwits

Nuotraukos

Jeigu žmogus, kurį stebinsime, mums tikrai artimas, turbūt turime begalę nuotraukų kartu su juo. Net ir patį niūriausią žmogų nudžiugins prabėgusių akimirkų suvestinė. Iš turimų nuotraukų galima sukurti koliažą ir įrėminus tai padovanoti kaip paveikslą. Taip pat galima sukurti smagų filmuką su besikeičiančiais vaizdais ar kalendorių, kurio kiekvieną mėnesį žymėtų vis nauja nuotrauką. Neturite bendrų nuotraukų? Ne bėda. Pažvelkite į šią užduotį kūrybiškai ir pasitelkite nuotraukų redagavimo programėles. Iškirpkite draugo veidą iš nuotraukos ir įklijuokite jį skirtingų situacijų fone.

Christmas Photo Collage

Dekupažo idėjos

Net ir pigiausią vaza, žvakidė ar kosmetikos dėžutė atrodys nuostabiai, jeigu į jos papuošimą įdėsite širdies. Dekupažo pamokų pilnas internetas, tad sukurti dar vieną unikalų daikto įvaizdį tikrai bus nesunku ir nebrangu.

CIMG4485

Rankų darbo papuošalai

Turbūt sunku būtų rasti moterį, kuri nemėgtų puoštis. Būtent todėl papuošalai – bene geriausia Kalėdų dovana. Parduotuvėje originalių gaminių kaina neretai pernelyg kandžiojasi, tad bene geriausias sprendimas būtų pasidaryti juos patiems. Verti iš karoliukų, velti iš vilnos ar lankstyti iš vielutės gaminiai tikrai pradžiugins moteris ir merginas.

3Beads_53

Rankų darbo muilas

Pasigaminti muilą namuose tikrai nėra sudėtinga. Pats paprasčiausias variantas – išlydyti vaikišką be jokių kenksmingų priedų gaminamą muilą ir į jį įmaišyti įvairiausių priedų. Pavyzdžiui, kvapnių aliejų, cinamono, apelsino žievelės. Toks muilas bus ne tik švarai užtikrinti, bet ir puikiai atspindės Kalėdų kvapą.

Ragtree Handmade soap

Nors žvakės neretai priskiriamos prie blogiausių įmanomų Kalėdų dovanų, negalime prieštarauti, kad namams jos suteikia jaukumo. O jo žiemos laikotarpiu ypatingai trūksta. Tad gražiai dekoruota ir skaniai kvepianti žvakė tikrai turėtų rasti savo vietą kiekvieno namuose.

CHRISTMAS CANDLE

Atvirutė

Kartais visai nebūtina dovanoti kalnus dovanų. Neretai labiausiai pradžiuginti gali ir maža smulkmena, pavyzdžiui, Kalėdų atvirutė. Daryta rankomis, o ne pirkta parduotuvėje atvirutė tikrai sušildys kiekvieno širdį.

Lut christmas 2009 (2)

Puodelis

Žaismingas puodelis, kurioje viduje būtų saldainiai ar elegantiškas vienetinis puodukas su viduje paslėptu kokybiškos arbatos, o gal kavos rinkinuku, pradžiuginti gali tiek vaiką, tiek suaugusįjį.

Oprima cup holder collection

Užrašų knygelė

Jei jūsų artimasis dažnai pasižymi įvairias pastabas užrašų knygelėje, būtent tokią dovaną jam galite padovanoti Kalėdų proga. Net ir pigiausia užrašų knygelė taps puikia dovana, jei unikaliai ją dekoruosite, papuošite pralinksminančiais paveiksliukais ar užrašais arba įkvepiančiomis frazėmis

red notebook

Augalai

Mažas augaliukas dailiame vazonėlyje – puiki dovana ne tik gamtos mylėtojui. Mažas medelis ar prieskoninis augalas tikrai papuoš bet kokią palangę.

Green Mint Leaves
Kūno šveitiklis

Padaryti kūno šveitiklį nėra sunku. Vienas iš receptų – sumaišykite baltąjį ir rudąjį cukrų, įlašinkite kelis lašus vanilės esencijos, įberkite cinamono ir įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus. Toks kūno šveitiklis ne tik kvepės Kalėdomis, bet ir atgaivins nuo šalčio kenčiančią odą.

Body Scrub

Loterijos bilietas

Dovanodami loterijos bilietą, dovanojate viltį. Toks daiktas tikrai neliks nepanaudotas. Be to sėkmės atveju tikrai pradžiuginsite žmogų.

christmas lottery tickets

Žadintuvas

Nuolat vėluojančiam ar sunkiai rytais atsikeliančiam draugui galite padovanoti žadintuvą. Nors šiais laikais tam daugelis naudoja mobiliuosius telefonus, jie neatstos madingo ir ypatingai garsiai beskambančio žadintuvo.

alarm clock bokeh 005

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)