Šią tendenciją pastebi ir Vilniaus oro uosto komunikacijos koordinatorė Greta Babarskaitė. Jos teigimu, artėjant šventėms didėja keleivių srautas, daugiau žmonių keliauja šeimomis. Pernai metų Vilniaus oro uosto duomenimis, gruodžio mėnesį populiariausios išvykimo kryptys buvo į Barseloną ir Milaną. O štai šiemet kelionių agentūrų atstovai pastebi, kad dauguma lietuvių šventes linkę sutikti egzotiškose šalyse.

Kalėdinių paketų kainos – nuo 100Lt

„Novaturas“ rinkodaros projektų vadovė Ieva Dorelaitienė pasakojo, kad padidėjęs klientų aktyvumas jos jau nestebina.

„Visi norime pasinaudoti proga paimti kelias laisvas dienas prieš šventes, kurias susumavus su oficialiais švenčių laisvadieniais, gausis puikios atostogos. Susidomėjimas šventinio laikotarpio kelionėmis ne tik prasidėjo bet yra įsibėgėjęs. Ypač populiarūs – kelionių dovanų kuponai. Kas nenorėtų dovanų gauti kelionės?“, - retoriškai klausė I. Dorelaitienė.

Anot jos, dabar yra puikus metas planuotis Kalėdų ir Naujųjų sutikimą užsienyje, nes kelionių paketų nuolaidos žiemos sezonui siekia nuo 100 Lt iki daugiau nei 1500 Lt.

„Trokštantiems pasilepinti ar keliaujantiems su vaikais, esame paruošę sezono naujieną – žiemiškąją Antaliją, kainos prasideda tik nuo 769 Lt. Ši šalis ypač patraukli dėl malonaus klimato, joje gausu šeimoms pritaikytų viešbučių. Tad kol tėvai džiaugsis šildomų ir dengtų baseinų, turkiškos pirties bei SPA malonumais, vaikai galės žaisti specialiai jiems įrengtose pramogų erdvėse.

Siekiantiems pabėgti nuo gūdžios lietuviškos žiemos, per šventes siūlome pasilepinti šiltesniais orais gamtos prieglobstyje Tenerifėje, kontrastingajame Dubajuje, populiariajame Egipte, kuris ypač patrauklus siūlomu kainos ir kokybės santykiu, ar tolimajame Tailande.

Visų vaikų svajonė – pamatyti Kalėdų senelį. Todėl žiemos šventėms taip pat siūlome pažintines keliones autobusu į Laplandiją. Vykstantys turės galimybę aplankyti elnių fermą, kur susės į elnių traukiamas roges ir pasieks Santa Klauso namelį“, - kelis populiariausius pasiūlymus įvardijo I. Dorelaitienė.

Viešbučiai pigesnis ir 4 kartus

Rimvydas Širvinskas-Makalius pasakojo, kad daugelis metų pabaigos šventes nori sutikti šiltuose kraštuose – Egipte, Tenerifėje.

„Taip pat didelio populiarumo sulaukia ir slidinėjimo kryptys – Slovakija, Austrija, Italija. Tiesa, švenčių metu kainos stipriai sukyla, todėl daugelis renkasi slidinėjimą tarpušvenčiu – tarp Kalėdų ir Naujųjų. Trečias segmentas žmonių – tai Europos didmiesčius norintys aplankyti keliautojai. Jiems įdomu, kaip švenčių metu pasipuošia Barselona, Roma, Paryžius ar Milanas. Turėdami 2-3 laisvas dienas jie mielai sutinka išvykti į užsienį. Beje, atminkite – Paryžiuje uždrausti fejerverkai, todėl jų prie Eifelio bokšto tikrai nepamatysite“, - pasakojo R. Širvinskas.

Jis pasakojo jaučiantis bilietų pirkimo suaktyvėjimą, tačiau nemanantis, kad tam įtaką daro ateinančios šventės. Veikliau – vėstant orams ir baigiantis kelionių sezonui, labai atpinga skrydžiai ir apgyvendinimas. Tuo ir bandoma pasinaudoti.

Egzotiški kraštai – už maždaug 4000 Lt

Anot R. Širvinsko, kelionės į tolimuosius kraštus švenčių metu taip pat brangsta (kainos kyla maždaug gruodžio 15 – sausio 15 dienomis). Populiarėja kelionės iš Varšuvos, pavyzdžiui, atostogos Žaliojo Kyšulio respublikoje, Kenijoje, ar Šri Lankoje gali kainuoti iki 4000 litų.

„Pigiausia vykti į trumpas 2-3 dienų keliones Naujiesiems metams. Ne tik lėktuvu, bet ir autobusu galima susiplanuoti puikią Naujametinę kelione į Rygą, Taliną ar Varšuvą. Su draugų kompanija šiemet už 118 litų nusipirkome autobuso bilietus iki Varšuvos. Užsisakėme ir 5 žvaigždučių 43 aukštų viešbutį su nemokamu SPA centru viršuje vos už 200 litų dviems naktims. Taigi iš viso – 318 litų už prabangų Naujųjų metų sutikimą“, - skaičiavo pigių kelionių ekspertu neretai pavadinamas Makalius.

Pasak jo, už maždaug 700-900 litų Naujuosius metus galima sutikti Romoje, Paryžiuje, Milane, Sardinijos Kaljario mieste. O 9 dienų kelionė į Turkiją, Antalijos regioną kainuotų apie 1500 Lt.

Gali kilti nesklandumų dėl viešbučio

„West Express“ produktų skyriaus vadovė Nira Koltun pasakojo, kad gruodžio mėnesį prasideda pats kelionių pikas. Kadangi kone visas pasaulis nori keliauti tomis pačiomis dienomis, todėl ir kainos tampa sąlyginai aukštesnės ir pasirinkimas mažesnis – nebelieka vietų lėktuvuose ar viešbučiuose.

„Visada yra žmonių, kurie nusprendžia šventes praleisti kitur paskutiniu momentu. Aišku, jiems tenka patirti stresą, nes noras išvykti didelis, o galimybės ribotos, dažnai tenka permokėti. Kalėdos Lietuvoje vis dar šeimos šventė, kai nedažnas ryžtasi išvykti kitur, tad tikimybė iškeliauti didesnė nei per Naujuosius metus. Labai retai kada poilsinei kelionei per Naujuosius metus būna paskutinės minutės pasiūlymų.Tačiau per šventes keliauja ne tik lietuviai, bet visas pasaulis, tad net pavykus gauti lėktuvo bilietus už priimtiną kainą, „pastringama“ ieškant viešbučio“, - pabrėžė N. Koltun.

Dabar ji patarė pasirūpinti ir būsimos vasaros planais. Žiemos pradžioje Lietuvos kelionių organizatoriai vasaros keliones siūlo įsigyti geriausiomis kainomis, simboliniu pirmu įnašu už kelione ir galimybe nemokamai pasikeisti kelionės datą.

Kalėdoms – Vokietija arba Austrija, Naujiesiems – Londonas, Paryžius, Praha

Anot „West Express“ specialistų, šventine nuotaika persismelkti galima apsilankant tradicinėse Kalėdinėse mugėse įvairiuose Europos miestuose. Ilgiausiai mugių tradicijas puoselėja Vokietijos ir Austrijos miestai. Ten juntama ypatinga atmosfera: skamba gatvės muzika, vyksta kalėdiniai vaidinimai, iš visur sklinda nuostabūs kvapai, išpuoštuose mediniuose namukuose–prekyvietėse galima įsigyti originalių kalėdinių rankų darbo dovanų, o gatvės kavinukėse - paskanauti įvairių tradicinių patiekalų, sušilti skanaujant kalėdinį vyną.

„Naujųjų metų sutikimui kone populiariausios yra išvykos į įvairius Europos miestus. Populiariausios vietos – Londonas, Paryžius, Praha. Jei mėgstate miesto šurmulį, Naujuosius metus sutikti galite viename iš Nişantası arba Kadıköy gatvių restoranų Stambule, prieš vidurnaktį prisijungdami prie vakarėlio gatvėje. Smagi idėja – karštas naujametinis vakarėlis Baltijos jūroje. Tai trumpas, bet daug įspūdžių žadantis kruizas iš Rygos į Stokholmą. Šis kruizas – puiki galimybė susipažinti su viena gražiausių šiaurės Europos sostinių, kurioje atrakcijų – daugybė, įskaitant šių metų naujienas – “Absolut” ir ABBA muziejus. Na o laivo plaukimo metu laukia tikras vakarėlis su šventine vakariene, šokiais, karaoke, žaidimais, loterijomis“, - smagiausias Naujųjų metų sutikimo vietas įvardijo „West Express“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)