Štai kelios nesudėtingos idėjos, kurias gali įgyvendinti jūsų vaikai.
Stalo dekoracijas galima sukurti iš to, ką jau turite namuose.

Tikriausiai rasite nepanaudotą lempučių girliandą. Galbūt galite gauti mažą eglutės šakelę? Dėkite visa tai ant stalo. Tikriausiai nekabinsite ir visų turimų žaisliukų? Paprašykite vaikų atrinkti tuos, kurie jiems gražiausi, ir dėti į bendrą krūvą.

Pravers ir kaspinai, vyniojimo popierius, mažos dėželės ir žvakės. Jei neturite, įsigykite keletą plokščių akmenėlių, kurie dažnai naudojami kuriant gėlių kompozicijas. Viso to užteks žaviai stalo dekoracijai sukurti.

Stalą puikiai papuoš imbierinis namukas, kurį kepti su vaikais - tikras džiaugsmas!

Neturite laiko lipdyti namuką? Tuomet prikepkite sausainių!

Prakalbus apie stalo dekoracijas, daugelis žmonių įsivaizduoja kompoziciją iš eglės šakelių ir žvakių. Pabandykite tokią pasidaryti ir jūs. Pagrindui naudokite sidabrinį padėkliuką ar puošnią lėkštę.
Puikiai atrodys ir skirtingų dydžių bei spalvų žvakių kompozicija.

Tegul vaikai aplink jas išdėlioja spalvotus akmenėlius. Uždegtos žvakės nušvies akmenėlius ir sukurs nuostabų švytėjimą.

Nepuoštos šakelės atrodo nuobodokai, tad dekoruokite jas spalvotomis ar baltomis lemputėmis. Kad atrodytų žiemiškiau, padabinkite dirbtiniu sniegu.

O gal jums patinka blizgantys žaisliukai? Raudoni primena prisirpusias uogas, šviečiančias iš po žalių šakelių. Dar viena idėja – sudėti žaisliukus į stiklinį dubenį kartu su kankorėžiais. Arba pripildykite dubenį vandens ir įdėkite į jį keletą plūduriuojančių žvakučių, kurias uždegsite per vakarienę.

Dekoracijos iš džiovintų apelsinų

Džiovinti apelsinai jums pravers dekoruojant ir stalą, kuriant puokštę ar pakuojant dovanas.

Kaip sudžiovinti?

Apelsiną nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesnėmis riekelėmis.
Riekeles suguldykite ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi.
Dėkite į orkaitę ir džiovinkite 45 laipsnių temperatūroje maždaug 5 valandas.

Jūsų dekoracijos jau paruoštos! Ką galima iš to padaryti?

Dekoruoti dovaną.

Padaryti kalėdinį vainiką.

Papuošti stalą.

Sukurti stilizuotą eglutę.

Kalėdinį stalą ar kavos staliuką galite puošti, kaip tik geidžia širdis – idėjų tikrai nepritrūksite, ypač jei paprašysite vaikų pasitelkti vaizduotę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją