Kalėdinę DELFI trasą galite rasti nemokamoje mobilioje programėlėje „#walk15”.

Gražiausia Europos eglė

Vilnius šiemet Europoje pristatomas kaip Nr. 1 vieta, kurią turėtų rinktis norintys pamatyti gražiausią Europos Kalėdų eglę. Ją sostinei sukūrė eglių dizaineris Dominykas Koncevičius. Sostinės eglė yra dar ir tvari, nes pagaminta iš pažeistų medžių šakų. Vilniaus žaliaskarė yra 50 metrų aukščio, o eglės kompozicija apkaišyta 6 tūkst. natūralių eglišakių. 2019-ųjų Kalėdų simbolis sostinėje virto galingiausia šachmatų figūra – karaliene. Eglė neatsitiktinai rado vietą Vilniaus širdyje, greta Valdovų rūmų. Atliekant archeologinius tyrinėjimus, Valdovų rūmų teritorijoje, buvo rasta medinė šachmatų figūra – įspūdingai ornamentuota ir puošnumu išsiskirianti karalienės figūrėlė. Šis unikalus radinys visame rytiniame Baltijos regione tapo pagrindiniu šių metų Kalėdų eglės Katedros aikštės įkvėpimo šaltiniu.

Vilniaus katedra

Šioje vietoje praeivius džiugins Kalėdinė 3D pasaka. O nuo Arkikatedros į gatves jau rieda šeimų labai mėgstamas DELFI kalėdinis traukinukas. Trumpa istorija, kodėl eglutės puošiamos šviečiančiomis girliandomis? Pasakojama, kad pirmasis degančiomis žvakelėmis savo eglę papuošė protestantizmo pradininkas Martinas Lutheris. Vieną vakarą eidamas namo, jis buvo sužavėtas žvaigždžių, spindinčių tarp medžių šakų grožio, tad grįžęs namo norėjo, kad ir šeima išvystų tokį patį vaizdą. Nuo 1882 m., praėjus keleriems metams nuo elektros lempučių išradimo, buvo sukurtos kalėdinės lemputės, kuriomis buvo puošiamos eglutės nebijant, kad užsidegs.

Katedros varpinė

Įlipkite į Vilniaus katedros varpinę, vieną seniausių ir aukščiausių Vilniaus senamiesčio bokštų bei pamatykite Kalėdų eglutę kitokiu rakursu – iš 52 metrų aukščio.

Vinco Kudirkos aikštė

Šioje aikštėje nuo gruodžio 17 – 22 d. įsikurs stilingasis Kalėdinis Dizaino skveras, kur unikalius ir originalius savo gaminius pristatys daugiau nei 70 dizainerių ir kūrėjų: juvelyrų, keramikų, mados ir interjero dizainerių. Tad, jei norite savo artimuosius nustebinti unikaliais kūrėjų darbais, čia įkvėpimo bei idėjų tam tikrai atrasite.

Lukiškių aikštė

Kasmet, kiekvieną žiemą, Lukiškių aikštė virsta tobula laisvalaikio vieta šeimoms ir draugams. Šventinę nuotaiką čia kuria ledo čiuožykla po atviru dangumi, apšviesti medžiai bei stiklo, vandens ir šviesų instaliacijos. Pasirodo, jog Lukiškių aikštės fontanas gali veikti ne tik vasarą, bet ir esant šaltukui. Tam, buvo sukurtos kolbos, į kurias yra pučiamas oras, todėl jose vanduo neužšąla ir lėtai judėdamas sukuria savitą dinamiką keičiantis spalvoms.

Lukiškių kalėjimas

Kitokių Kalėdų ieškotojams Lukiškių kalėjimas atveria duris ir kviečia kalėjimo kieme pamatyti šviesų instaliacijas bei alternatyvią Kalėdų eglę. Ji yra unikalios formos lyg tekančio vandens skulptūra. Taip pat kieme bus galima pasisupti interaktyviomis sūpynėmis.

Vilniaus Mokytojų namai

„Lik sveika, Kalėdų eglute!“. Šis renginys – tai ne tik fizinis atsisveikinimas su nupuoštomis šventinėmis eglutėmis, bet kartu ir kalėdinio laikotarpio renginių Vilniuje pabaigos akcentas. Praėjus gražiausioms metų šventėms neskubėkite išmesti žaliaskarių į gatves – atneškite eglutes į kiemelį, kurios bus nuvežamos ir atiduodamos miško globon. Tai puiki iniciatyva, kurios metu ne tik bus galimybė paragauti karštos kakavos, bet ir susitikti su Trimis karaliais.

Stiklo kvartalas

Šį kvartalą sudaro penkios gatvelės, kurios pirmosios Vilniuje pasipuošė Kalėdoms. Net penkios vietos šiame kvartale dalyvauja Vilniaus gražiausių vitrinų konkurse, už kurias galima balsuoti DELFI naujienų portale. Kvartalas papuoštas stilizuotais, apšviestais medžiais. Pažiūrėkite į viršų. Tai amalo vainikus imituojantys stiklo karoliukų šviestuvai. Sakoma, kad pasibučiavus po šiais vainikais pora gyvens laimingą gyvenimą.

Rotušės aikštė

Vilniaus senamiesčio širdyje, Rotušės aikštėje, greta Kalėdų eglutės elegantiškai įsikūrusio Kalėdų miestelio erdvėse karaliauja ypatingų kalėdinių grožybių ir gėrybių paradas.

Kultūros baras „Kablys“

Gerais vakarėliais pagarsėjusiame Vilniaus klube „Kablys“ dviem dienoms įsikurs didelė kalėdinė mugė. Čia rasite virš 70 įdomiausių ir stipriausių lietuviško dizaino vardų. Atvykite ir susipažinkite su mados, aksesuarų, kosmetikos ir maisto gamintojais bei kūrėjais.

Uptown Christmas Market „Loftas“

Jei turite rinkti dovaną ir norite tai darykite stilingai - rinkitės kažką netradicinio. Nuvykite į šią mugę, kur jauni dizaineriai ir madingi lietuviški prekių ženklai pristato naujienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją