Kaip teigia Vilniaus miesto vicemerė Edita Tamošiūnaitė, reaguojant į pandemiją buvo atsisakyta ne tik daugybę gyventojų suburiančios įžiebimo šventės, bet ir kalėdinių miestelių. Tiesa, jie niekur nedingo – tik persikėlė į internetinę erdvę.

„Šiemet dėl pandemijos teko atsisakyti tradicija tapusių kalėdinių miestelių Vilniaus Katedros ir Rotušės aikštėse. Tačiau jie žiemos švenčių metu persikelė į elektroninę erdvę – dovanų kūrėjai, verslininkai į e. Kalėdų miestelį, kad savo dovanas, suvenyrus ir paslaugas galėtų siūlyti www.kaledossostineje.lt.Gruodį virtualioje erdvėje bus galima rasti dar daug kitų labai įdomių alternatyvų, kurias atskleisime čia vėliau. Visų lauks intriguojančios alternatyvios Kalėdos“, – prižada E. Tamošiūnaitė.

Į namus persikelia ne tik kalėdiniai miesteliai, bet ir įžiebimo šventė. Šeštadienį 17 val. 30 min. iškilmingą eglutės įžiebimo momentą bus galima stebėti jaukioje ir saugioje savo namų aplinkoje, per Delfi. Renginyje pasirodys Vidas Bareikis, Inga Jankauskaitė, Justė Arlauskaitė – Jazzu, Jurijus Veklenko, grupė G&G Sindikatas.

Anot Vilniaus miesto vicemerės, mieste budės Viešosios tvarkos skyriaus ir policijos pareigūnai, kurie stebės, kaip vilniečiai ir miesto svečiai laikosi karantino reikalavimų.

„Kviečiame vilniečius ir miesto svečius būti sąmoningais ir nesibūriuoti, laikytis saugaus - bent 2 metrų – atstumo, net ir fotografuojantis – teisingai dėvėkite veido kaukę, uždengdami ir nosį, ir burną. Į pagalbą bus pasitelkiamas ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, kuris prižiūrės kaip miestiečiais ir miesto svečiai laikosi karantino reikalavimų. Noriu pabrėžti, kad turime saugoti vieni kitus, kad Kalėdų sulauktume sveiki“, – pabrėžia ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)