Pirmadienį 16.30 val. prie Vilniaus Aušros vartų sutiksime Tris Karalius: Kasparą, Merkelį ir Baltazarą su svita. Teatralizuota kilminga eisena visus kvies prisijungti ir drauge keliauti Senamiesčio gatvėmis iki prakartėlės Katedros aikštėje. Šios spalvingos eitynės vyks jau 20-ąjį kartą, teigiama pranešime spaudai.

Pasveikinę kūdikėlį Jėzų, Trys Karaliai aplankys ir Mokytojų namų kiemelį, kuriame nuo 18 val. vyks kalėdinių eglučių palydėtuvių šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“. Vilniečiai kviečiami nupuoštų eglučių neišmesti bet kur, o atsisveikinti ir miško globon jas palydėti gražiai – žaidžiant, dainuojant ir šokant.

Vilniuje daugybę amžių vieni šalia kitų gyveno ir savo tradicijas puoselėjo skirtingų tautybių ir tikėjimų žmonės. Po Advento ir šv. Kūčių, Kalėdas ir Kristaus gimimą švenčia ir katalikai, ir ortodoksai (stačiatikiai). Stačiatikių Kalėdos išaušta sausio 7-ąją. Nuo 17 val. Katedros aikštėje prie eglės tradiciškai susirinks gausi sostinės stačiatikių bendruomenė drauge švęsti Kalėdų. Visus pasveikins Stačiatikių Šv. Konstantino ir Michailo cerkvės Tėvas Konstantinas Lazutkinas ir sostinės meras Remigijus Šimašius.

„Kasmet vis labiau populiarėjanti šventė – unikali mūsų daugiataučio miesto tradicija, kuri padeda išsaugoti Vilniaus miesto rusų bendruomenės tautinius ir kultūros papročius, skatina meno ir kūrybos plėtrą, formuoja teigiamą mūsų svetingo atviro miesto įvaizdį“, – džiaugiasi 9 kartą vyksiančio renginio iniciatorė ir organizatorė, Slavų gailestingumo fondo pirmininkė Olga Gorškova.

Šventėje koncertuos Irina Mašina, Natalija Leškina, Igoris Jarmolenka, Ana Mora, Sergejus Zorinas, Marija Akelan, Vadimas Volkovas, Danilas Karubatas, Anastasija Černozub, Aleksandras Belkinas, Olegas Mozarskij, Olga Petutina, INESS, Minsko filharmonijos folkloro ansamblis „Kupalinka“, Valentina Kalininčeva ir šokių studija „Fantazija“, rusų folkloro kolektyvas „Verėja“, šokių studija „Helios“, ansambliai „Vesnuški“ ir „Veretionce“ bei kiti tradiciniai personažai.

Iki sausio 7 d. (imtinai) vilniečiai ir sostinės svečiai dar galės džiaugtis Kalėdų traukinuku, spėti aplankyti eglę Karalienę ir Kalėdų miestelius Katedros ir Rotušės aikštėse. O Šventinė čiuožykla Lukiškių aikštėje visus norinčius čiuožti džiugins iki pat kovo 8 d.

Daugiau informacijos apie „Kalėdos sostinėje 2019" renginius: https://www.kaledossostineje.lt/

Medžiaga parengta pagal BĮ Vilniaus kultūros centras užsakymą. Turinys yra apmokėtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)