Vilnius sėkmingai brandina praėjusiais metais gimusią tradiciją – sostinės gyventojus ir svečius kviečia į smagias Naujųjų metų sutiktuves prie miesto simbolio – Vilniaus katedros varpinės bokšto. Sena ir graži tradicija, kuomet didžiausios pasaulio sostinės kviečia Naujuosius sutikti prie šalies ar sostinės simboliais tapusių statinių: Taimso aikštėje Niujorke, prie Didžiojo Vestminsterio bokšto Londone, prie Eifelio bokšto Paryžiuje ar Brandenburgo vartų Berlyne. Nuotaikingai palydėti 2019-tus metus ir pasidžiaugti neregėtu reginiu – unikalia 3D vaizdo projekcijų instaliacija ant Varpinės bokšto pernai Katedros aikštėje ir jos prieigose susirinko per 30 tūkst. vilniečių ir sostinės svečių, teigiama pranešime spaudai.

Netikėtumų kupinas šventinis vakaras Katedros aikštėje prasidės nuo 22 val. ir truks iki 01 val. nakties. Nuo 22 val. Varpinės pastatas tarsi atgis ir net tris valandas stebins išskirtine animacija – nauja įspūdinga 3D vaizdo projekcijų instaliacija. Kas 20 min. Varpinė keis pavidalą ir pasipildys vis naujais elementais: išvysime tai švyturį, tai įvairias šachmatų figūras. Nuo 23.55 val. prasidės 5 min. truksianti pagrindinė reginio dalis. O vidurnaktį, Varpinės laikrodžiui skelbiant Naujųjų metų pradžią, dangų nušvies Vilniaus miesto savivaldybės dovanojami spalvingi fejerverkai.
Naujų metų sutiktuvės Vilniuje

Pasak instaliacijos ant bokšto kūrėjų, projekcija ant unikalios struktūros Varpinės yra techniškai sudėtingas projektas, reikalaujantis ypatingo atidumo ir preciziškumo. Prie šio projekto dirbo 5 savo srities specialistai, tarp kurių – šviesų dailininkas, lazerių programuotojas ir techninė beveik 20 žmonių komanda.
„Kuriant tokio svarbaus ir didelio mastelio projektus, labiausiai džiugina žmonių reakcijos. Jaučiamės prisidėję prie gerų emocijų ir įspūdžių kūrimo mieste“, – džiaugėsi projekto ir kūrybinės grupės „Video architects“ vadovas Linartas Urniežis.
Naujų metų sutiktuvės Vilniuje

Naujametinį vakarą iki 24 val. nakties veiks ir šventiniais skanėstais bei karštu vynu pasivaišinti siūlys Kalėdų miestelis Katedros aikštėje. Vilniečių ir miesto svečių prašoma nesinešti savo gėrimų, ypač stiklo taroje, rūpintis savo bei aplinkinių saugumu. Renginyje tikrai neprireiks ir savo atsineštų pirotechnikos priemonių – sostinės savivaldybė vidurnaktį dovanoja profesionalų didžiulį fejerverkų šou.

Linksmybės tęsis iki 01 val. Vėliau Varpinės bokštas nušvis Trispalve ir taip švies iki sausio 1 d. ryto – tai nauja tradicija simboliškai minėti Lietuvos vėliavos dieną.

Vilniečiai į miesto renginius ar kitas šventės vietas rytoj kviečiami vykti viešuoju transportu, kuris gruodžio 31 d. nuo 20 val. iki sausio 1 d. 04 val. nakties bus nemokamas. Be to, Naujųjų metų naktį į miestą ar namo po renginių bus patogu grįžti ir talpesniais naktiniais autobusais, kurie kursuos dažniau, o važiuoti visi maršrutai pradės maždaug nuo 22.30 val. Automobilius šį intensyvaus eismo vakarą rekomenduojama palikti namuose, o kelionę viešuoju transportu lengvai susiplanuoti galima čia: http://stops.lt/vilnius/#plan/.

Daugiau informacijos apie „Kalėdos sostinėje 2019" renginius: https://www.kaledossostineje.lt/

Vilnius kviečia nepraleisti išskirtinio reginio – didžiojo 2020-ųjų metų sutikimo Katedros aikštėje prie Varpinės bokšto!

Medžiaga parengta pagal BĮ Vilniaus kultūros centras užsakymą. Turinys yra apmokėtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją