Automobilius šį intensyvaus eismo vakarą rekomenduojama palikti namuose, o kelionę viešuoju transportu lengvai susiplanuoti galima čia.

„Visus vilniečius į miesto renginius ar kitas šventes rytoj kviečiame vykti viešuoju transportu, kuris bus nemokamas, o naktiniai autobusai kursuos dažniau, be to, vežti keleivius pradės anksčiau nei įprastai. Norime, jog pakilios nuotaikos negadintų laikas spūstyse ir laisvos vietos automobiliui paieškos. Jei visgi vyksite automobiliu, jį patogu palikti vienoje iš „Statyk ir važiuok“ aikštelių, kuriomis Naujųjų metų vakarą ir naktį taip pat bus galima naudotis nemokamai. Tai yra papildomas patogumas ir miesto dovana viešojo transporto keleiviams, be to, ir paskata autobusus bei troleibusus išbandyti tiems, kurie įprastai savo kelionėms jų nesirenka“, – pranešime spaudai cituojama SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.
Naujųjų metų nakties maršrutai

Nemokamo viešojo transporto dienomis nereikia aktyvinti bilietų autobusuose ir troleibusuose, taip pat ir mobiliosiose programėlėse m.Ticket ar Trafi. Keleivių kontrolė šiomis dienomis bilietų netikrina, tačiau stebi tvarką viešajame transporte.
Į Vilniaus miesto centrą atvykti galima 2, 3, 4, 6, 12, 14, 17 ir 20 maršrutų troleibusais bei 1G, 6G, 10, 11, 33, 53, 88 ir 89 maršrutų autobusais. Iki stotelės Arkikatedra patogu važiuoti 10, 11, 33 ir 89 maršrutų autobusais, iki Karaliaus Mindaugo tiltas stotelės – 6G maršruto autobusais bei 2, 3, 4, 17 ir 20 maršrutų troleibusais, o iki stotelės Vinco Kudirkos aikštė – 1G, 11, 53 ir 88 maršrutų autobusais bei 2, 3, 6, 12, 14 ir 20 maršrutų troleibusais. Naktį iš gruodžio 31 į sausio 1 d. miesto gyventojų ir svečių patogumui važiuos naktiniai 101N, 102N, 103N, 104N ir 105N maršrutų autobusai.
Naujųjų metų nakties maršrutai

Sausio 1 d. visas sostinės viešasis transportas važiuos pagal sekmadienio ir šventinės dienos tvarkaraštį.

Taip pat nuo gruodžio 31 d. 20 val. iki sausio 1 d. 4 val. nakties galima nemokamai naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis Ukmergės g. 246 (šalia PC „Senukai“), Sėlių g. 62 (Žvėryne) ir V. Gerulaičio g. 1 (priešais verslo centrą „Technopolis“) ir šalia Savanorių pr. 124. Palikus automobilį jose, į miesto centrą patogu atvykti viešuoju transportu.

Tiems, kurie visgi nuspręs atvykti automobiliais iki pat centro prieigų, juos palikti rekomenduojama Upės, Žvejų, Maironio gatvėse arba automobilių stovėjimo aikštelėse Tilto g. 14 (iki 23 val.), Gedimino pr. 9A, T. Kosciuškos g. 1A arba parkuoti atokiau nuo miesto centro.
Naujųjų metų nakties maršrutai

Eismo ribojimai ir laikini autobusų maršrutų trasų pakeitimai

Nuo gruodžio 31 d. 23 val. iki sausio 1 d. 1 val. bus draudžiamas transporto eismas Arkikatedros prieigose – Tilto g., T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse, dalyje Gedimino pr. Į Tilto gatvę galės įvažiuoti tik aptarnaujantis transportas ir gyventojai. Iš Tilto gatvės bus draudžiama įvažiuoti į T. Vrublevskio gatvę, o eismas bus nukreiptas per Radvilų gatvę (laikinai pakeičiant eismo kryptį).

Dėl eismo ribojimų keisis ir 10, 33, 89 bei 102N autobusų maršrutų trasos.

10 Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai maršruto autobusai į Markučius nuo Žaliojo tilto važiuos Vilniaus, Jogailos, Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademijos ir Užupio. Atgal autobusai važiuos tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa 10 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Vinco Kudirkos aikštė, Jogailos, Centro poliklinika, Reformatų, Trakų, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai ir Misionierių.
Naujųjų metų nakties maršrutai

33 Šiaurės miestelis–Rinktinės–Sukilėlių g.–Guriai maršruto autobusai iš Šiaurės miestelio iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą. Tokia pačia trasa autobusai grįš į Šiaurės miestelį. Pakeitus trasą minėto maršruto autobusai nestos stotelėse Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio ir Subačiaus. Kursuodami šia trasa 33 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.

89 Nepriklausomybės aikštė–Senamiestis–Rasų g.–Stotis maršruto autobusai iš Nepriklausomybės aikštės iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą. Tokia pačia trasa autobusai važiuos ir atgal. Pakeitus trasą minėto maršruto autobusai nestos stotelėse Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio ir Subačiaus. Kursuodami šia trasa 89 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.

102N Pilaitė–Žvėrynas–Žygimantų–Maironio g.–Stotis naktinio maršruto autobusai į Stotį nuo A. Goštauto ir Vilniaus gatvių sankryžos važiuos Vilniaus, Jogailos, Pylimo, Gėlių, Sodų, Stoties gatvėmis. Iš Stoties į Pilaitę autobusai važiuos Stoties, Sodų, Pylimo, Jogailos, Vilniaus gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Pakeitus trasą minėto maršruto autobusai nestos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio, Misionierių, Aušros vartai ir Bazilijonų. Kursuodami šia trasa 102N maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Vinco Kudirkos aikštė, Jogailos, Centro poliklinika, Reformatų, Trakų, Vingriai, Rūdninkų ir Gėlių.

Informacija apie viešojo transporto eismą ir pakeitimus pateikiama interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt, socialiniame tinklalapyje www.facebook.com/susisiekimo.paslaugos, mobiliaisiais telefonais (m.stops.lt) bei darbo valandomis teikiama telefonu (8 5) 210 7050.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)