Lietuvos oro uostų Saugos ir saugumo departamento direktorius Vidas Kšanas sakė, kad idėja sukonstruoti eglutę iš draudžiamų gabenti daiktų kilo Vilniaus oro uosto Aviacijos saugumo kolegoms, kurie ją ir pagamino.

Anot jo, eglutė pagaminta iš peilių, šovinių gilzių, žirklių, įvairių ginklų ar kitų draudžiamų daiktų imitacijų.

„Idėja buvo šią eglutę sukurti labiau vidiniam kolegų ratui, tačiau, tikime, kad ją jau spėjo pamatyti nemažai ir prieš aviacijos saugumo patikrą laukiančių keleivių. Tai puiki proga prisiminti, kad oro uoste galioja griežtesnės taisyklės bagažui”, - aiškino V. Kšanas.

Ir čia pat jis pabrėžė, kad oro uosto darbuotojai daiktų nekonfiskuoja. „Reikėtų suprasti, kad mes nekonfiskuojame daiktų. Draudžiamus daiktus visada pirmiausia rekomenduojame palikti saugojimui ar atiduoti lydintiems asmenims. Tik tokiu atveju, jei keleivis neturi galimybių draudžiamo daikto palikti dar prieš patikrą – jis atsiduria mūsų specialistų rankose. Taip pat visuose trijuose Lietuvos oro uostuose yra sudaryta galimybė žmonėms maisto produktus ne išmesti, o atiduoti „Maisto bankui“.

Dažniausiai keliautojai vežasi dujų balionėlius, tačiau jų negalima vežti nei rankiniame, nei registruotame bagaže. Dažnai pasitaiko aštrių daiktų, peilių su ilgesnėmis geležtėmis ar net visokių ginklų imitacijų, kurios taip pat negali būti gabenamos pro oro uostą”, - dėstė V. Kšanas.

Galiausiai jis pridėjo, kad neatsakingų ar nepasidomėjusių keleivių skaičiai mažėja – dažniausiai žmonės žino, ko kartu su savimi gabenti negalima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)