Lapkričio 30 d., šeštadienį, 17 val. Rotušės aikštėje pradėta eglutės įžiebimo šventė. Šventės dalyvius čia džiugina muzikos ir šokio studijos „Džimba“ vaikų pasirodymas ir atlikėjos Aldegundos dainos.

Vilniaus rotušėje veikia Kalėdų miestelis ir Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. Vilniečiams ir miesto svečiams įvairiomis pasaulio kalbomis skamba Tarptautinėje Kalėdų labdaros mugėje dalyvaujančių ambasadų atstovų sveikinimai – tai jau tapę kasmetine eglės įžiebimo rotušėje renginio tradicija.

Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje veiks iki 2020 m. sausio 7 d. Jis lankytojus priims nuo 11 iki 20 val., tik pirmadieniais pradės veikti valanda vėliau, o nuo antradienio iki šeštadienio (imtinai) dirbs ilgiau: antradieniais–ketvirtadieniais Kalėdų miestelis veiks iki 21 val., o penktadieniais–šeštadieniais – iki 22 val.

Įžiebtą eglutę puošia raudonos ir geltonos spalvos šviesų girliandos, dideli raudoni žaislai.

Ryškiai nušvitusią eglutę pasitiko garsūs renginio svečių plojimai. Renginio dalyviai - pilni įspūdžių.

Paklausti, ką mano apie šiųmetę Rotušės eglutę vilniečių Astos ir Remigijaus pora atsakė, jog kasmet aplanko šią eglutę su vaikais, kuriems labai patinka šventinės dekoracijos.

Renginyje pasirodžiusi Lina antrino vilniečių šeimai sakydama, kad Rotušės aikštė dabar skleidžia jaukią šventinę nuotaiką.

„Labai laukėme švenčių. Eglutė reiškia, jog jos jau netoliese. Manau, kad visi kalėdiniai papuošimai gražūs ir nėra negražių eglučių. Tad Rotušės eglė mums labai patinka", - komentavo eglutę pamatęs Aurimas, atvykęs į eglutės įžiebimą su šeima.

O štai Jaunius sakė, kad Rotušės eglutė jam kelia didžiulį susižavėjimą savo jaukumu. „Tokia ir turėtų būti kalėdinė eglutė - maža, kukli ir paprasta", - aiškino vaikinas.

Sostinės gatvėmis važinėja kalėdinis traukinukas

Kartu su rotušės eglės įžiebimu, į kelionę leidžiasi ir nuotaikingas kalėdinis traukinukas.

Vilniaus miestui kalėdinį traukinuką dovanoja DELFI ir prekybos tinklas „Maxima“.

Traukinuką į sostinės gatves išlydintis DELFI rinkodaros vadovas Irmantas Matilionis džiaugiasi, kad ši tradicija kasmet sugrįžta į Vilnių. „Kalėdinis traukinukas yra neatsiejama Kalėdų sostinėje dalis. Džiaugiuosi, kad DELFI iniciatyva tęsiame gražią tradiciją ir jau penktą kartą dovanojame Kalėdų traukinuką sostinės gyventojams ir svečiams. Kviečiu visus šventinio Vilniaus gražiausias vietas aplankyti su Kalėdų traukinuku, tai yra labai smagi pramoga ne tik vaikams“, – sako I. Matilionis.

Prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė pastebi, kad jau ketvirtus metus iš eilės gražiausioms metų šventėms pažymėti skirta „Maximos“ kampanija „Kalėdų Kalėdos“ iš parduotuvių persikelia į šventiškiausias miesto erdves. „Gera dovanoti vilniečiams ir miesto svečiams džiaugsmingas šventines akimirkas, kurias suteiks kelionės kalėdiniu traukinu“, – sako K. Meidė.

Šiemet traukinukas juda nauju maršrutu, kuris prasideda nuo Katedros, Pilies gatve tęsiasi link Rotušės aikštės, kurioje apsisuka, o Pilies gatve grįžta atgal iki Katedros aikštės. Į traukinuką įsėsti ir iš jo išlipti galima dviejose stotelėse, esančiose prie Katedros ir Rotušės aikščių.

Darbo dienomis traukinukas važinėja nuo 12 val. iki 21 val., o penktadieniais ir savaitgaliais – nuo 11 val. iki 21 val. 40 min. Išsamų kalėdinio traukinuko tvarkaraštį rasite ČIA.

Traukinuko bilietas kainuos 2 eurus, vaikai iki 3 metų galės keliauti nemokamai. Bilietus įsigyti galima tik traukinuke.

Kviečiame prisiminti, kaip atrodė eglutės įžiebimas Vilniaus Rotušės aikštėje praėjusiais metais:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)