Pastarosiomis dienomis vilniečiai ir miesto svečiai jau spėjo pastebėti Katedros aikštėje kylančią eglės konstrukciją, kuri primena, kad šventės – jau čia pat. Galima matyti, kad eglę jau puošia girliandos ir rombų formos dekoracijos.

Vienas iš Kalėdų eglės kūrėjų, Dominykas Koncevičius, džiaugiasi gavęs progą vilniečiams ir miesto svečiams dar kartą padovanoti nepamirštamą reginį.

„Labai džiaugiuosi, kad šiemet mums ir vėl teko garbė puošti pagrindinę miesto eglę. Praeitais metais daug eglės sprendimų pasiteisino, o kalėdinis miestelis tapo tradicija. Tad eglė iš esmės bus panaši“, – aiškina D. Koncevičius.

Kalėdų miestelis, kaip ir pernai, bus išdėliotas lanku, eglė bus panašaus aukščio. Nors eglutės tema – nauja, jos kūrėjai temos dar neatskleidžia. Tačiau priduria, jog šiemet eglutė sužibs 100 tūkst. diodų ir sukurs nepamirštamą reginį, o visus nudžiugins dar nematyta eglutės tema.

Kalėdų sostinėje“ vadovas Paulius Jurgutis pastebi, kad Kalėdų sostinėje programa apima labai plačią auditoriją, kurios lūkesčius atitinka plati renginio programa. Šiemet žadamas trumpesnis, bet tuo pačiu ir patogesnis kalėdinio traukinuko maršrutas. Anot jo, visas miestas pulsuos kalėdinių renginių ritmu nuo lapkričio 30 d. iki sausio 7 d. Vilniečiai ir miesto svečiai taip pat laukiami šiemet naujoje kalėdinėje 3D pasakoje pagal Kristiano Andersano pasaką „Sniego karalienė“.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tikisi, jog šiemet kalėdinė eglutė bus dar gražesnė nei ankstesniais metais. Anot jo, tokios eglės sostinėje dar nėra buvę. Taip pat jis džiaugiasi, kad šventės mieste darosi vis saugesnės, kultūringesnės.

„Naujametinės šventės tampa saugesnės – žmonės ateina ne išgerti, bet ir patirti kultūrinį renginį. Vilniuje labai gera sutikti šventes – tai saugu, šventiška, kultūringa“, – pastebi jis.

Konferencijos dalyviai džiaugiasi, kad Vilnius gali puoštis net dvejomis kalėdinėmis eglėmis – modernia, didele egle Katedros aikštėje ir klasikine, maža bei jaukia eglute Rotušės aikštėje. Todėl, anot jų, šventinis laikotarpis sostinėje džiugina kiekvieną.

Kalėdų eglės Katedros aikštėje kūrybos, konstrukcijos sumontavimo, papuošimo, šventinės erdvės dekoravimo, priežiūros, demontavimo, transportavimo paslaugoms šiemet skirta apie 90 tūkst. eurų, o praėjusiais metais – 95 tūkst. eurų. Prieš dvejus metus eglės puošybai buvo išleista apie 45 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)