Kaip rašoma pranešime spaudai, Vilniaus eglę viena įstabiausių pasaulyje pripažino populiarūs JAV, Italijos, Belgijos, Indijos ir kitų šalių naujienų portalai. Didelio pasaulio dėmesio sulaukė ir naujas kalėdinis miestelis „Šv. Stotis“ bei jame atidengta meninė instaliacija, kritikuojanti augantį vartojimą Kalėdų metu.

„Kalėdiniu sezonu „Go Vilnius“ kvietimu sostinėje lankėsi žurnalistai, tinklaraštininkai ir fotografai iš Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir Lenkijos, kurie dalijosi įspūdžiais iš kalėdinio Vilniaus ir pristatė jį savo tūkstantinėms auditorijoms socialiniuose tinkluose, kelionių tinklaraščiuose ir naujienų portaluose.

Džiaugiamės, kad turime ką parodyti Vilniuje šventiniu sezonu, pradedant įspūdingais Kalėdų miesteliais su konceptualiomis eglutėmis, pasipuošusiu miestu, baigiant svetingais viešbučiais ir restoranais. Svečiams iš užsienio Vilnius paliko puikų įspūdį, kuriuo jie dalijosi su tautiečiais kviesdami apsilankyti Lietuvos sostinėje", – sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.

Vilniaus geležinkelio stotyje veikiančio Kalėdų miestelio „Šv. Stotis“ organizatoriai, norėdami paskatinti diskusiją apie tai, kad Kalėdos virsta besaikio vartotojiškumo fiesta, pristatė ekstravagantišką Kalėdų eglę, „papuoštą“ plastikiniu maišu.

Vilniaus kalėdinė eglė

„Pasak Lietuvos menininkų, jie sostinėje Vilniuje uždengė eglę plastikiniu maišu, norėdami įspėti, kad vartotojiškumas kėsinasi uzurpuoti šventinį sezoną“, – rašė Prancūzijos visuomeninio radijo „Radio France Internationale“ portalas.

Žinutes apie šį meno projektą publikavo didieji Prancūzijos portalai „Orange“, „Le Point“, Kanados „La Presse“, Ispanijos „El Tiempo“, didieji Indijos, Kinijos, Filipinų ir kitų šalių portalai. Projektas paskatino daugiau nei 30 publikacijų, kurios padėjo pasiekti daugiau nei 30 milijonų skaitytojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)