Tie, kas dar nespėjo ar neturi galimybės apsilankyti prie Vilniaus Kalėdų eglės ir kalėdinėje mugėje, DELFI suteikia galimybę ten pabūti virtualiai.

Kaip ir kasmet, prie sostinės žaliaskarės galima pabūti niekur neinant iš namų ir tiesiog gukšnojant arbatą. Pasirinkę eglutės 360 turą, atsidursite šalia jos ir galėsite apžiūrėti ne tik pačią eglę, bet ir mugę iš arti. Tiesiog sekite ant paveikslėlio atsirandančias rodykles, spustelkite ant jų, ir turėsite galimybę pabūti visame Vilniaus Kalėdų miestelyje sostinės širdyje - Arkikatedros aikštėje.

Meninė eglės kompozicija yra 27 metrų aukščio ir 50 metrų pločio bei apima visą kalėdinio miestelio erdvę. Pastaruosius keletą metų gražiausia Lietuvoje tituluojama ir daug užsienio žiniasklaidos dėmesio sulaukianti eglė ir šiais metais žavi originalumu ir stulbinančia menine kompozicija, pavadinta „Laikas“.

„Legenda apie ypatingai gražias Vilniaus eglutes sklinda toli ir garsiai. Kalėdos tapo magišku laiku, kai Vilnius pilnas žmonių ir tai didžiulė sėkmės istorija Europos ir pasauliniu mastu. Džiugu, kad ir patys lietuviai atranda Kalėdas Vilniuje – apklausa rodo, kad būtent gruodžio mėnesį į Vilnių atvyksta net trečdalis visų Lietuvos žmonių iš įvairiausių miestų. Sveikinu visus su magiško laikotarpio pradžia ir kviečiu į Vilnių“, – įžiebiant eglę sveikino visus Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Šiemet sostinės eglė stebina įspūdingo dydžio menine kompozicija. Pačiame Kalėdų miestelio centre stovinti įspūdinga 50 m pločio, 27 m aukščio, 6 tūkstančiais eglišakių apkaišyta konstrukcija sužibo dar neregėtu įvaizdžiu. Stulbinanti meninė kompozicija vadinasi „Laikas“. Žvelgiant iš paukščio skrydžio ji atrodo lyg stilizuotas laikrodis. Keturios šviečiančios kompozicijos – tai dinamiški stilizuoti laikrodžio krumpliaračiai–snaigės. Kiekviena jų pulsuoja atitinkamo laikrodžio krumpliaračio tempu ir trumpam sustoja kas 15 minučių, o pati kalėdinė eglė kas valandą sumirksi tiek kartų, kiek tuo metu yra valandų.

Įspūdinga kalėdinė kompozicija kviečia stabtelti ir mėgautis nuostabiomis buvimo kartu akimirkomis. Simboliška ir vieta, kurioje stovi pagrindinė miesto eglė – tai žymiausia Lietuvos aikštė, kur susitinka ilgaamžė praeitis ir dabartis. Tradicinio Kalėdų miestelio, kuris supa pagrindinę miesto eglę, vidinėje erdvėje šiais metais yra įrengtos specialios lankytojams skirtos poilsio salelės su staliukais. Tai dvylika šviečiančių romėniškų skaičių, simbolizuojančių valandas: nuo I iki XII, pagal laikrodžio rodyklę ratu juosiančias visą Kalėdų eglę. Dabar kaip niekad lengva paskirti pasimatymą ar susitikimą su bičiuliais prie eglės – tereikia susitarti ties kelinta valanda. Kalėdų miestelį gaubia šviesos girliandų skliautas, sukuriantis jaukią, šiltą ir stebuklingą atmosferą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)