„Žinau būdą, kaip nusipirkti eglę – gražią, gerą didelę – vos už kelis eurus. Šį būdą išbandžiau jau dvejus metus iš eilės, tikiuosi, kad jis suveiks ir šiemet”, – sako Justina.

Mergina tikina, kad eglę puošia pagal tradicijas – kalėdinė eglė namuose puošiama per Kūčias, nors šventinių medžių pardavimo bumas jau prasidėjęs. „Visi jau dabar perka ir kėnius, ir paprastas egles, o kainos tikrai kosminės.

Taigi, mano būdas yra toks: Kūčių dieną, apie vidurdienį, kokią 12–13 valandą važiuoti į tas vietas, kuriose prekiaujama eglutėmis. Aš, pavyzdžiui, pernai važiavau prie Justiniškių „Norfa” parduotuvės, kur yra eglučių pardavimo taškas, kuriame labai daug eglučių pardavėjų.

Kūčių dieną jiems jau niekas neberūpi ir jie nori kuo greičiau visas egles išsiparduoti ir patys sėsti prie šventinio stalo. Todėl pardavėjai patys sako „imk už du eurus, imk už eurą” ir taip man pigiai, vos už eurą, pavyko pernai parsitempti namo didelę, gražią, gyvą lietuvišką, kaip sakoma, eglę. Vos įtalpinome ją į mašiną”, – tikina Justina.

Vilnietė teigia, kad Kūčių dieną eglučių pardavėjai dar tikrai turi eglių, galbūt jų pasirinkimas ir nebebus toks didelis, bet namams tinkamą žaliaskarę tikrai pavyks atrasti už simbolinę kainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)