Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, iki Naujųjų planuojama surinkti dar bent kartą tiek ir gerokai viršyti kiekį, reikalingą iki šiol tamsoje skendusios, savo architektūra unikalios Vilniaus bažnyčios apšvietimui visą gruodžio mėnesį.

„Jau pirmosiomis kavos tirščių rinkimo dienomis įsitikinome, kad sprendimas šiais metais iš jų pagaminta elektros energija apšviesti Savičiaus gatvę ir Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią, tikrai teisingas. Kasdien sulaukdavo dešimčių skambučių iš įmonių ir organizacijų, norinčių dalyvauti akcijoje.

Ne tik išdalinome turėtus konteinerius tirščiams rinkti, bet ir skubiai pirkome naujų. Iš viso akcijos ambasadorius į skirtingas vietas Vilniuje išvežiojo ir periodiškai rūpinasi daugiau nei 200 konteinerių keitimu“, – sakė projekto koordinatorė Dovilė Baltrukėnienė.

Pasak jos, per ne pilnas keturias savaites iš akcijoje dalyvaujančių sostinės įmonių, organizacijų, verslo centrų, kavinių, restoranų, barų, taip pat – gyventojų surinkta 4,8 tonų kavos tirščių.

„Iš viso Savičiaus gatvės dekorui ir profesionalių šviesos menininkų sukurtam bažnyčios apšvietimui iki Trijų karalių reikės 6 tonų kavos tirščių. Jau dabar akivaizdu, kad jų surinksime daugiau, todėl aplinkai draugišką elektros energiją panaudosime ir tradiciniam Savičiaus gatvės apšvietimui“, – sakė D. Baltrukėnienė.

Gatvė apšviesta elektra iš kavos tirščių

Jį kalėdiniu laikotarpiu papildys 40 šviečiančiomis girliandomis papuoštų gyvų eglučių, kurios po švenčių bus grąžintos į mišką – pasodintos, taip užtikrinant, jog nuo pradžių iki galo projektas vykdomas laikantis atsakingo vartojimo ir aplinkosaugos principų.

Sėkmingai įveikus iššūkius ir įrengus 25 prožektorius, Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia visą šventinį laikotarpį bus apšviesta šiltų atspalvių šviesomis, išryškinančiomis jos kontūrus ir architektūrinius bruožus, o pirmus tris gruodžio sekmadienius, vakarais, ją puoš dinamiškos šviesų projekcijos.

Jomis grožėtis atvykstantys sostinės gyventojai ir miesto svečiai turės galimybę mėgautis kava iš čia pat įsikursiančio kavos furgono. Čia išgertos kavos tirščiai taip pat bus perduoti perdirbimui.

Prie Savičiaus gatvės šventinio apšvietimo prisijungė ir čia pat esančių Stiklių, Gaono ir Antokolskio gatvių prieigose įsikūrusi meno, mados ir maisto kaimynystė – Stiklo kvartalas su ant žibintų pakabintomis, kava ir arbata kvepiančiomis šventinėmis dekoracijomis, kuris savo švytėjimą papildomai paryškins drauge su visu miestu gruodžio 1 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)