Šeštadienis Kalėdų laukiantiems vilniečiams ir miesto svečiams – ypatingas: šiandien čia įsižiebia pagrindinės miesto eglės. Pirmoji sostinėje sutvisko Rotušės aikštėje stovinti eglė, kuria pasidžiaugti susirinko gausybė žmonių.

Rotušės aikštėje sužibo geltonos spalvos dekoracijomis pasipuošusi eglutė su mirksinčiomis mėlynomis lemputėmis. Tiesioginę įžiebimo transliaciją vedę DELFI žurnalistai Arnas Mazėtis ir Kristina Pocytė pasidalino pirmąja savo reakcija - šių metų eglę Rotušėje jie apibūdino kaip subtilią ir kalėdiškai jaukią.

Čia sutikta Vitalija teigia, kad Rotušės eglės įžiebime su vaikais dalyvauja kiekvienais metais, kadangi šeima labai laukia Kalėdų.

„Gyvename netoliese, tad ir ateiti nėra sunku. Šventinio laikotarpio pradžia mūsų namuose taip pat sutampa su Rotušės eglės įžiebimu – čia pasisemsime šventinės nuotaikos, idėjų, o sekmadienį pradėsime puoštis ir mes“, – šypsosi renginio dalyvė.

Paklaustas, ką mano apie šių metų Rotušės eglę, renginyje sutiktas Romualdas atsakė: „Eglė nuostabi – kaip ir visada. Man atrodo, kad negražių eglučių nebūna. Visi stengiasi, puošiasi, laukia švenčių – visa tai yra gražu ir net nėra ko lyginti. Tad būkime draugiški ir džiaukimės šventiniu laikotarpiu“, – tokių linkėjimų DELFI skaitytojams nusiuntė Romualdas.

Šventės dalyvė Solveiga taip pat pasidalino savo įspūdžiais. „Viskas – jau gyvenu Kalėdomis. Džiaugiuosi, kad sostinėje švenčių laukimas yra toks turiningas. Koncertai, puošnios gatvės, ir žmonės kitokie, kalėdiški – visa tai yra fantastika“, – džiaugiasi moteris.

Gera susibūrusių vilniečių ir miesto svečių nuotaika šventiniame renginyje rūpinasi Artūro Noviko džiazo ansamblis „JAZZ ISLAND” ir atlikėja Aldegunda. Renginio dalyvius įvairiomis pasaulio kalbomis pasveikino Tarptautinėje Kalėdų labdaros mugėje dalyvaujantys ambasadų atstovai – tai ilgametė tradicija, kurios laikomasi Rotušėje.

Jau 16-oje Tarptautinėje Kalėdų labdaros mugėje galima pamatyti ir įsigyti rankų darbo dovanų: kalėdinių dekoracijų, papuošalų, saldumynų. Mugės metu surinktos lėšos aukojamos likimo nuskriaustiems Lietuvoje.

Rotušėje įsikūrė ir maisto mugė, kurioje vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami pasivaišinti įvairių šalių nacionaliniais kalėdiniais valgiais.

Nuo gruodžio 1 d. nuo 17 val. taip pat Rotušės aikštėje pradeda veikti ir Kalėdų miestelis, veiksiantis iki pat sausio 7 d. Pirmadieniais jis veiks 12–20 val., antradieniais-ketvirtadieniais – 11–21 val., penktadieniais-šeštadieniais – 11–22 val., sekmadieniais – 11–20 val. Šventinėmis dienomis Kalėdų miestelio darbo laikas keisis. Gruodžio 24 d. jis veiks 11–16 val., gruodžio 25 ir 26 d. – 12–21 val., o gruodžio 31 d. – 12–24 val.

Pernykštė Vilniaus Rotušės kalėdinė eglė, 2017 m.

Į gatves išriedėjo traukinukas

Tuo pačiu metu, kaip ir Rotušės eglės įžiebimas, sostinėje pradėjo pūškuoti ir Kalėdų traukinukas. Tai jau tradicine tapusi ilgametė pramoga švenčių laukiantiems sostinės gyventojams ir svečiams. Šią pramogą miestui dovanoja DELFI su partneriais – Vilniaus miesto savivaldybe ir prekybos tinklu „Maxima“.

Traukinuko stotelę miestui dovanojo „JCDecaux“.

Traukinuko maršrutas apima visas šventiškiausias sostinės vietas – pagrindinę miesto eglę, kalėdinių gardumynų ir dovanų miestelį Katedros aikštėje, Rotušės aikštę ir kitas vietas. Šiemet jo maršrutas – kiek kitoks nei pernai: traukinukas apvažiuos ir Lukiškių aikštę, iki kurios pernai nevažiuodavo.

Savo kelionę traukinukas pradės nuo Šventaragio ir Didžiosios gatvių, apsisukęs ties Rotušės aikšte, Gedimino prospektu privažiuos Lukiškių aikštę, kurią apvažiavęs sugrįš į pirminę stotelę.

Traukinukas išvyks iš specialios kalėdinės stotelės, esančios prie Katedros aikštės, priešais Katedros bokštą, Gedimino prospekto pusėje adresu Šventaragio g. 1. Joje šiemet laukia naujovė: stotelėje įmontuotame interaktyviame ekrane bus galima stebėti, kuriame tiksliai taške realiu laiku yra traukinukas. Čia pat bus matomas ir traukinuko išvykimo tvarkaraštis.

Taip pat įlipti į traukinuką ir iš jo išlipti bus galima tarpinėse Rotušės ir Lukiškių aikštės stotelėse.

Kelionė traukinuku kainuos 2 eurus. Vaikai iki 7 metų, kurie sėdi ant tėvų kelių, traukinuku važiuoja nemokamai. Dviejuose šildomuose Kalėdų traukinuko vagonuose yra 56 vietos.
Pirmadieniais-ketvirtadieniais Kalėdų traukinukas lauks keleivių 12–21 val., penktadieniais-sekmadieniais – 11–22 val. Tikslų šių metų grafiką ir maršrutą galima rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)