Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, šių metų Kalėdų Vilniuje naujiena – greta raudonais kaspinais papuoštos Kalėdų eglutės unikaliuose nameliuose įsikūręs Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje. Tai dešimt šventiškai švytinčių, dekoruotų stiklinių kupolų, kuriuose karaliauja įvairūs prekybininkai ir kūrėjai.

Netradicinis, vienintelis toks Baltijos šalyse Kalėdų miestelis Vilniaus senamiesčio širdyje kviečia užsukti į svečius, maloniai praleisti laiką, sušilti, pasmaguriauti ir iš anksto pasirūpinti Kalėdų dovanomis, rašoma pranešime.

Viename iš stiklinių Kupolų Rotušės aikštėje yra įkurtas grimo kambarys. Organizatoriai juokauja, kad moterys jame it Pelenės virsta princesėmis ir karalienėmis.

„Grimo kupolo fėjos jums patars, kokios makiažo priemonės ir spalvos jums labiausia tinka, padės atskleisti gražiausius bruožus, pasiūlys asmenines makiažo pamokas. Pageidaujamas makiažas ar grimas padės pasijusti ypatinga svarbaus susitikimo ar šventinio vakaro metu. O vaikučius Grimo kupolo fėjos nesunkiai pavers mėgstamiausių filmukų ir pasakų herojais“, – apie šiame kupole siūlomas paslaugas atsiliepia organizatoriai.

Kitas Kalėdų namelis pramintas Gintaro kupolu. Čia įsikūręs juvelyras Tomas Kondratavičius, kuris siūlo įsigyti kūrinių iš gintaro ir sidabro. Miestelyje įsikūręs ir Kailių kupolas, kuriame, kaip teigia organizatoriai, apsipirkti gali bijantys žiemos ir šalčio: jame prekiaujama kailinėmis kepurėmis, pirštinėmis ir šalikais. Pirkėjus pasitinka jau trečią dešimtmetį rankų darbo aksesuarus iš natūralių juodsidabrės lapės, bebro, usūrinio šuns janoto, triušio kailių ir odos kurianti Jūratė Paliulienė.

Kupolas Maisto ritmu, rašoma pranešime, kviečia į kalėdinių kvapų ir skonių puotą. Kvapnus kalėdinis antienos troškinys su mandarinais ir spanguolėmis, kokosų pienu ir žaliųjų citrinų sultimis paskanintas moliūgų ir paprikų troškinys (Ratatouille), vištienos troškinys su bolivinėmis balandomis arba tikrasis jautienos troškinys (Čili con carne) – štai toks pasirinkimas siūlomas pirkėjams. Šiame kupole galima rasti ir saldumynų: tartalečių su kvapniais ir gardžiais įdarais, spalvingų imbierinių eglučių, marcipaninių sausainiukų ir kitokių saldėsių. Organizatorių teigimu, lankytojai jais gali mėgautis čia pat arba išsinešti su savimi kaip gardžią kalėdinę dovaną. Verslininkai taip pat kviečia paskanauti natūralios imbierinės, aviečių, šeivamedžių arbatos arba
prisiminti kalnuose ragautą „Bombardino“ kokteilį.

Ar kada girdėjote gražią istoriją apie kilnios ir geros širdies milžiną Džiugą, kuris pamilo ir vedė gražuolę žemdirbio dukterį? Per pirmąją vestuvių naktį jaunieji suspaudė didelį ir kaip jaunavedžių meilė tvirtą sūrį, kurį svečiai gyrė už malonų skonį ir džiugios nuotaikos antplūdį. Todėl milžino garbei sūris buvo pavadintas Džiugu. Šio sūrio ir su juo pagamintų bei įdarytų skanėstų kviečia paragauti Džiugo namų kupolas. Jame, tikina organizatoriai, taip pat galima sušilti paskanavus karšto kalėdinio gėrimo.

Miestelyje įsikūręs ir žiemos baras IGLOO. Kiekvieną ketvirtadienį–sekmadienį bare įsikuria austrių ambasada, kurioje svečiai gali įsigyti įvairiausių rūšių austrių, taip pat sužinoti įdomių faktų apie šias jūrų gėrybes, jų istoriją, kilmę, rūšis, rašoma pranešime.

Kaip pasakoja natūralios kosmetikos Nimfės kupolo šeimininkai, viskas yra žmogaus rankose, todėl jas reikia kaip galima dažniau plauti. Būtent todėl verslininkai šiame kupole kviečia įsigyti natūralaus muilo, kosmetikos ir kitų kvapnių atributų bei higienos priemonių.

Šokolado kupolas, anot organizatorių, kviečia lepintis ir mėgautis laimės jausmą dovanojančiu šokoladu. Tiesa, smaližių laukia iššūkis – išsirinkti teks iš daugiau nei pusės šimto šokoladinių saldainių rūšių.

Nepasiklysti įvairiaspalvėje CHAI CHAI arbatos, prieskonių, kavos ir kakavos bei saldumynų oazėje padeda Arbatos ir prieskonių kupolo šeimininkai, kurie esą pasiūlymų turi net išrankiausiems kalėdinių dovanų medžiotojams.

Stiklo angelų kupolas patiks besižavintiems meniniais stiklo kūriniais. Čia, rašoma pranešime, siūlomi unikalūs autoriniai darbai.

Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje svečių laukia iki pat sausio 7 d.

Kalėdų miestelio Rotušės aikštėje darbo laikas:

2017 m. gruodžio 4 d.–2018 m. sausio 7 d.

I 12.00–20.00 val.

II–IV 11.00–20.00 val.

V–VI 11.00–21.00 val.

VII 11.00–20.00 val.

Gruodžio 24 d. 11.00–16.00 val.

Gruodžio 25 d. 12.00–21.00 val.

Gruodžio 26 d. 12.00–21.00 val.

Gruodžio 31 d. 12.00–24.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)