Virtualus pasivaikščiojimas prasideda Kalėdų miestelyje. Jį nuo 27 metrų aukščio eglės gaubia rožinės spalvos lempučių skraistė.

Pati eglutė suformuota iš 70 tūkstančių lempučių, jai išpuošti panaudota beveik 900 žaisliukų, o bendras kompozicijos plotas – daugiau nei 2500 kv. m.

Miestelyje galima įsigyti smulkiųjų prekybininkų produkcijos, paskanauti šventinių sausainių, meduolių, nupirkti originalių dovanų artimiesiems. Jis Katedros aikštėje veiks iki pat sausio 7 dienos.

Galima pastebėti, kad ir darbo dienos vakarą prie žaliaskarės renkasi minios vilniečių, su vaikais ar poromis atėjusių pasigrožėti šventine puošmena.

Kalėdų miestelio prieigose galima pastebėti ir neįprastai atrodantį stiklinį namą-kupolą. Jame kas dieną vyksta pasakų visai šeimai skaitymai. Jie vyksta kiekvieną dieną kas pusvalandį nuo 10.30 val. iki 20.30 val. Vieno skaitymo seanso trukmė – 20 min. Maksimalus klausytojų skaičius vieno seanso metu – 30 žmonių.

Nemokamų skaitymų metu vaikai gali klausytis Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos specialistų ir ekspertų atrinktų šventinio turinio literatūrinių kūrinių ištraukų. Vakarinius pasakų skaitymo seansus transliuoja ir DELTI TV.

Pasakas vaikams skaito visuomenėje žinomi kultūros, meno ir sporto atstovai. Projekte žada dalyvauti Bernadeta Lukošiūtė, žinoma kaip Teta Beta, kunigas Ričardas Doveika, laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson, Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis, žurnalistas ir laidų vedėjas Andrius Tapinas, poetas, teatro ir kino režisierius ir vaikų rašytojas Vytautas V. Landsbergis, aktorė Ilona Balsytė ir kiti.

DELFI primena, kad sostinės Kalėdų eglė buvo įžiebta pačioje gruodžio pradžioje. Rožinės spalvos lempučių skraistė antrus metus iš eilės gobia ir greta esantį Kalėdų miestelį.

Portale skelbta apklausa, kurioje skaitytojai galėjo pareikšti savo nuomonę, Vilniaus ar Kauno eglė yra gražesnė. Joje dalyvavo 35 tūkst. skaitytojų, kurių 72 proc. išreiškė simpatijas sostinės žaliaskarei. Šiuo metu renkama ir gražiausia Lietuvos eglė (balsavimą rasite ČIA).

Eglutė sulaukė simpatijų ne tik Lietuvoje – ją liaupsino ir populiarus britų portalas mirror.co.uk, ir kelionių temomis rašantis “European Best Destinations”. Pastarojo sudarytame gražiausių Europos eglių sąraše Vilniaus žaliaskarė buvo minima pirmoje vietoje.

„Tai yra pati gražiausia Kalėdų eglė Europoje. Vilniaus eglė yra pritrenkianti!“ – pagyrų negailėta sostinės eglutei. Beje, buvo giriama ne tik pati eglė, bet ir viso senamiesčio šventinės dekoracijos.

Portale pabrėžiamas ne tik grožis, bet ir dydis. „Kadangi bendras plotas yra 2500 kvadratinių metrų, tikrai rasite puikų foną puikiai nuotraukai“, – toliau giriama eglė ir jos kompozicija.

Nepamirštas ir Katedros aikštės Kalėdų turgelis: minima, kad tai – tradicinis Kalėdų atributas, kuriame galima nusipirkti rankų darbo suvenyrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)