Dainos idėja gimė dar 2018 metais, kuomet „Liepsnojančio ledo“ kūrybinė grupė su Povilu Vanagu ir Margarita Drobiazko nusprendė, jog būtina motyvuoti augančią čiuožėjų ant ledo kartą.

„Matydami kaip palūžta, meta sportą sulaukę paauglystės Lietuvos viltimi vadinti sportininkai, ieškojome būdų įkvėpti per muziką, siekiant uždegti augančius ant ledo.

Tai daina – įkvėpimas, ir Milėja pasirinkta neatsitiktinai. Jai tiek pat metų kaip ir tiems sportininkams, kurie neatlaikę meta sportą, sulaukę paauglystės. Dainą parašyti patikėta ypatingai talentingam Vytautui Bikui, kuris labai gerai išjautė ir perteikė muzika norimą pasakyti žinutę“, – kalbėjo filmo „Kalėdos ant ledo“ režisierė Rasa Micachienė.

Milėja pernai keliavo su projekto „Čempionų ledas“ kamanda visą turą, tad galėjo iš arti stebėti ledo čiuožėjų kasdienybę.

Milėja /Foto: Aleksandr Leonov

2018 metais po Eurovizijos V. Bikui buvo patikėtas rašyti kūrinys „Be strong“ pasaulio dailiojo čiuožimo „Grand Prix“ etapui, kuris pirmą kartą dailiojo čiuožimo istorijoje vyko Lietuvoje.

„Tada kūrinį atliko Ieva Zasimauskaitė ir man tai buvo neišpasakyto grožio kūrinys. Ievai kūrinys buvo per greitas ir ji nelabai pamilo tą dainą, nors ir atliko specialia proga.

Tuomet pagalvojau, kad Vytas tikrai tobulai pataikys į 10-uką ir parašys ne ką blogesnį kūrinį nei „Be strong“. Taip gimė „Visą save“. Daug su juo diskutavome, kokią žinutę turi nešti ši daina ir galiausiai ji savyje turi viską, ką norėjosi ja pasakyti“, – tvirtina R. Micachienė.

Dainos žodžų ir muzikos autorius tarp sporto ir muzikos įžvelgia daug paralelių: talentas yra svarbus, tačiau ne jis garantuoja sėkmę.

„Žinoma, muzika nėra varžybos, bet pačius geriausius rezultatus gali pasiekti įdėjęs daug darbo.

Aš esu tos nuomonės, kad talentas tau gali leisti pakilti į tą kalną, tačiau viršūnę pasieksi ir kalnus įveiksi tik daug įdėjęs darbo.

Tai tinka ir sportui, ir muzikai. Tik kryptingas darbas, klaidų analizė leidžia pasiekti gerų rezultatų, tik tokiu atveju tau užkabins medalį. Manau, šioje vietoje talentas yra tik nedidelė viso kelio dalis“, – kalbėdamas apie pristatytos dainos potekstę teigė jos autorius V. Bikus.

Vytautas Bikus

Dokumentinio filmo „Kalėdos ant ledo“ premjera – „Delfi TV“ kanale, sausio 1 dieną, 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)