„Trys „Liepsnojančio ledo“ paukščiai? Vanagas, Genys, Vanagas!“, – gyvoje akistatoje su Povilu Vanagu nepasimeta „Liepsnojančio ledo“ vedėjas Dainius Martinaitis.

Žinomas renginių vedėjas, antrąkart minėdamas Vanagą, turėjo omeny Marijų – jau 15 metų su šiuo projektu dirbantį renginių organizatorių.

Ar prašė kas šampano ir juodų ikrų? Sėkmės atveju mes vaišindavome.
Marijus Vanagas, „Bravo Events“ projektų vadovas

Jam „Liepsnojančio ledo“ naujasis projektas startuoja iškart prasidėjus naujiesiems metams.

„Sausio pabaigoje, vasario pradžioje parengiame pasiruošimo gaires: naujo projekto pavadinimas, scenarijai, rinkodaros planas ir visi kiti organizaciniai reikalai. Kai Povilui startuoja atostogos, kai jis grįžta į Lietuvą, prasideda pokalbiai, susitikimai dėl naujojo projekto, vyksiančio tik po 11-10 mėnesių“, – atskleidžia M. Vanagas.

„Kartais Povilas atsiveža gerą idėją, kartais mes siūlome savuosius sumanymus, kartais tam samdome režisierius. Šis projektas, kaip sakau, ilgaamžis, tad buvo įvairių variantų“, – pasakoja M. Vanagas.

Šiemet situacija išskirtinė: jau pirmojo karantino metu, balandį, gegužę organizatoriai suprato, kad šiemet gyvo renginio nebus.

„Jau pavasarį buvo kalbų apie antrąją COVID-19 bangą. Kadangi projektas didelis, reikalauja daug pasiruošimo, nemažo biudžeto, supratome, jog rizikuoti nėra prasmės. Rezervavome 2021-ųjų datas“, – paaiškina „Bravo evens“ projektų vadovas.

Per eilę metų jis išgirdo ne vieną, iš pradžių net ir keistai skambantį šokių ant ledo žvaigždžių prašymą.

„Kiekvienas su savo norais. Atvyksta savo srities žvaigždės, tų prašymų, pageidavimų šalia ledo buvo įvairiausių, tiek maisto, tiek gėrimų prasme. Kadangi tai yra sportininkai, vyraudavo sveikas maistas, energijos suteikiantys gėrimai.

Stebino nebent iš tos pusės, kad kai kurie sportininkai prašydavo veganiško maisto. Buvo keista, kaip jiems užtekdavo jėgų, energijos ant ledo. Bet tokie dalykai stebina tik iš pirmo žvilgsnio. Pasigilinus, sužinojus priežastis, kodėl norima vieno ar kito dalyko, tampa savaime suprantama, pamatai, kad nieko nuostabaus čia nėra.

Ar į užkulisius prašė kas šampano ir juodų ikrų? Sėkmės atveju vaišindavome mes“, – juokiasi M. Vanagas.

Marijus Vanagas

„Per eilę metų turėjome įvairių nutikimų. Pamenu, kažkuriais metais teko atšaukti renginį, Kauno sporto halėje ledo tiekėjai nespėjo paruošti ledo“, – prieš 15 metų įvykusį nesusipratimą dabar M. Vanagas prisimena su šypsena.

Tuomet 2005-aisiais čiuožėjams ir žiūrovams susirinkus į Kauno sporto halę paaiškėjo, jog ledas yra ne visiškai sustingęs.

Pasiruošimas renginiui nieko blogo nežadėjo: ledas, kaip visuomet, pradėtas lieti iki pasirodymo likus trims dienoms. Kad jis nespėjo sustingti, paaiškėjo tik prieš pat renginį – sugedo ledo šaldymo įranga. Numatytas šou žiūrovus džiugino viena diena vėliau.

„Tai yra sudėtingas projektas, reikalaujantis ilgo, kruopštaus pasiruošimo, stiprių techninės komandos įgūdžių. Ir ledas, ir daug apšvietimo, ir įgarsinimas. 2016-aisiais įvedėme orkestro žanrą, sujungti čiuožimo ir scenos žvaigždes bei orkestrą buvo nemenkas iššūkis.

Dar viena originali idėja įgyvendinta 2018-aisiais – Povilas, avėdamas pačiūžas, pasirodymo metu per ledą riedėjo motociklu. Skolinomės motociklą iš baikerių, reikėjo „minkštesnių“ padangų ir pavyko, P. Vanagas sėkmingai prariedėjo, negriuvo.

Bet jam motociklas – jokia naujiena, jis yra profesionalus motociklininkas, nuo vaikystės – prie motociklo vairo, įgūdžių – į valias, tad dėl to mes nesijaudinome“, – pasakojo M. Vanagas.

„Per tuos metus labiausiai įsiminė šilti, nuoširdūs žmonės, su kuriais randame bendrą kalbą, kasmet dirbame kaip viena komanda. Išduosiu tokį dalyką, kad dalis užsienio svečių, garsūs šokėjai ant ledo kartais atsisako geresnių pasiūlymų, didesnių projektų ir renkasi būtent „Liepsnojantį ledą“, nes čia gera sugrįžti, giria Povilo ir Margaritos surinktą komandą.

Manau, tai yra pagrindinė šio projekto sėkmės priežastis“, – teigė M. Vanagas.

"Liepsnojantis ledas", pasirodymo "Čempionai" dalyviai ("Bravo evens" nuotr.)

2020-ieji neturėjo būti išskirtiniai, tačiau pandemijos akivaizdoje žlugo „Liepsnojančio ledo“ kūrybinės komandos planai.

„Kaip visada, dar sausį, vasarį aptarėme programą, kuria kryptimi turime eiti. Bet pirmojo karantino metu tapo aišku, kad šiemet gyvo renginio neturėsime. Tikimės, kad 2021-aisiais pavyks surengti įspūdingą pasirodymą“, – vylėsi M. Vanagas.

O šiemet žiūrovai neliks „ant ledo“ ir Kalėdų laikotarpiu naujai suliepsnos kalėdinis ledas.

Nuo lapkričio 18 dienos „Delfi“ savo skaitytojus kviečia į neeilinę kelionę, kurios metu siūlo prisiminti įspūdingiausius „Liepsnojančio ledo“ pasirodymus, organizatorių bei šou dalyvių lūpomis atskleidžia dar niekam negirdėtas, kvapą gniaužiančias, kartais ir pikantiškas istorijas, nutikusias net 18 metų rengiamo „Liepsnojančio ledo“ metu. Šio bendro „Delfi“ ir „Telia“ multimedijos projekto išskirtinis turinys yra įžanga į Kalėdų metu vyksiančią dokumentinio filmo premjerą.

„Rasos (aut. – režisierės R. Micachienės) filmo idėja puiki, o šiemet gera proga pristatyti šį darbą. Tai pridėtinė vertė Margaritai Drobiazko ir Povilui Vanagui. Jaunoji karta nematė jų pasirodymo olimpinėse žaidynėse, pasaulio čempionatuose, o šis filmas primins, kad ši pora šokių ant ledo sporto šakoje turėjo įspūdingų pasiekimų.

Tai mūsų šalies legendos, į kurias turi lygiuotis pradedantys šokėjai ant ledo. Manau, tai yra pagrindinis Rasos tikslas“, – teigė M. Vanagas.

Šio bendro „Delfi“ ir „Telia“ multimedijos projekto išskirtinis turinys yra įžanga į Kalėdų metu vyksiančią filmo premjerą.

„Kalėdos ant ledo“ projektą finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba, jį pristato „Delfi“ ir Telia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)