Ar turite šeimą, išlaikytinių?

Siekiant įsivertinti, ar jums praverstų gyvybės draudimas, reikėtų pasvarstyti, kokie žmonės jūsų aplinkoje susidurtų su sunkumais, netekę jūsų finansinės paramos. Jei turite vaikų, globotinių, arba, pavyzdžiui, išlaikote savo tėvus, didžioji dalis šeimos išlaidų yra jūsų atsakomybė, verta apsvarstyti savo šeimos finansų apsaugą.

Draudimas gali pagelbėti tiek artimiesiems, tiek ir pačiam apdraustajam, nes yra taikomas dviem atvejais – netekties arba atsiradus sunkiai negaliai, dėl kurios netenkama darbingumo ir įprastų pajamų.

Nelaimės atveju būtų išmokama vienkartinė išmoka, kuri padėtų prisitaikyti prie pakitusių finansinių sąlygų maždaug metus ar dvejus. Per šį laikotarpį be didesnio finansinio spaudimo būtų galima ieškoti sprendimo, kaip užsitikrinti pakankamas pajamas.
Ar turite finansinių įsipareigojimų?

Kitas svarbus klausimas, kuris gali padėti įsivertinti, ar jums galėtų būti naudingas gyvybės draudimas, tai – turimi finansiniai įsipareigojimai. Retas mūsų su paskola pirkdamas automobilį ar būstą pagalvoja apie tai, kas būtų su mūsų finansiniais įsipareigojimais nelaimės atveju.

Nutikus nelaimei visi rūpesčiai dėl turimų finansinių įsipareigojimų užgultų artimųjų, greičiausiai tėvų ar, jei esame susituokę, sutuoktinio pečius. Šiuo atveju gyvybės draudimo išmoka galėtų užtikrinti artimųjų finansinį saugumą, kol, pavyzdžiui, pavyks turimą turtą parduoti ir grąžinti kreditą.
Ar esate pasirengęs nenumatytoms gyvenimo aplinkybėms?

Džiaugiantis gera savijauta, aktyviu laisvalaikiu mažiausiai norisi galvoti apie sunkius negalavimus ar netgi negalią, dėl kurios netektume darbingumo. Deja, nė vienas nesame apsaugotas nuo nelaimių.

Gyvybės draudimas sunkios negalios atveju padėtų išvengti finansinių sunkumų, jei draudžiamojo įvykio atveju netenkama darbingumo ir dėl to parandamos įprastos pajamos, kol pavyktų rasti sprendimą prisitaikant prie naujos realybės.

Apsidraudus papildomu traumų draudimu, gaunama išmoka patyrus kaulo lūžį ar kitą sunkią traumą, dėl kurios laikinai sumažėtų pajamos ar išaugtų išlaidos, jei būtų reikalingas brangesnis gydymas.

Investicinis ar rizikinis gyvybės draudimas?

Taigi, jei norime pasirūpinti savo artimaisiais bei jų finansiniu saugumu nelaimės atveju, verta pagalvoti apie aukščiau aptartą rizikinį gyvybės draudimą.

O jei, pavyzdžiui, turime atžalų ir svarbiausias mūsų tikslas yra apsaugoti jas finansiškai nelaimės atveju, kol jos sulauks pilnametystės, tuo pat metu periodiškai kaupiant lėšas vaiko ateičiai, galima apsvarstyti investicinį gyvybės draudimą. Pasirinkus tokį draudimą yra apdraudžiama vieno iš tėvų gyvybė, tad nelaimės atveju vaikas gautų draudimo išmoką.

Sudarius investicinio gyvybės draudimo sutartį taip pat galima kaupti papildomas lėšas pensijai. Investicinio draudimo paslaugoje įmoka yra nukreipiama investavimui. Sulaukus pensinio amžiaus visa išmoka išmokama vienu kartu, o mirties atveju išmoka priklauso sutartyje nurodytiems naudos gavėjams arba paveldėtojams.

Pasirinkus šią draudimo rūšį, galima pasinaudoti gyventojų pajamų mokesčio lengvata ir kasmet susigrąžinti dalį sumokėtų įmokų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)