Iki šiol tėvai, vedę vaikus į darželius, kurie nėra registruoti kaip švietimo teikėjai Švietimo ir mokslo institucijų registre, teisės į ligos išmoką nesergančiam vaikui prižiūrėti neturėjo. Paslaugos tokiuose darželiuose teikiamos dirbant pagal individualią veiklą.

Seimas pritarė, kad nedarbingumas ir ligos išmoka per karantiną turi priklausyti ir „neregistruotus darželius“ lankiusių ar su auklėmis laiką leidusių vaikų tėvams ar globėjams. Nuspręsta, kad ligos išmokos turi būti mokamos už visus vaikus iki pirmos klasės, nepriklausomai nuo to, kas ir kur prižiūrėjo vaiką iki karantino.

Tėvams ar globėjams, kurių vaikai lankė panašaus tipo „neregistruotus darželius“ ir kurie turėjo neapmokėtą nedarbingumą vaiko priežiūrai, ligos išmokas „Sodra“ paskirs atgaline tvarka nuo karantino pradžios už visą nedarbingumo laikotarpį.

Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisos įsigalios jas pasirašius prezidentui.

Ligos išmoka mokama, jeigu vaiką prižiūrintis vienas tėvų, globėjų ar senelių yra apdraustas (turi darbą ar vykdo savarankišką veiklą) bei yra įgijęs ne trumpesnį kaip 3 mėnesių per paskutinius 12 mėnesių arba ne trumpesnį kaip 6 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos socialinio draudimo stažą.