Dietologės konsultuojamų bričių rezultatai akivaizdūs – vos per savaitę klientėms matomai krenta svoris.

„Svarbu rūpintis savimi, gerai gyventi, – sako L. Parker, – pratimai yra svarbūs, bet nereikia ilgų, didelio intensyvumo treniruočių“

Kate Middleton

Jeigu norite atrodyti taip gerai, kaip Kate, štai jos dietologės sudaryta septynių žingsnių programa:

1 žingsnis: Atsisakykite greito maisto ir nekokybiškų produktų
Tai reiškia, kad reikia atsisakyti ne tik greito maisto, bet ir alkoholio, saldainių bei kenksmingų paslėpto cukraus šaltinių, kurie dažnai slypi padažuose ir kituose perdirbtuose maisto produktuose. „Skaitykite etiketes ir apsisaugokite nuo klaidingų nuomonių“, – pataria L. Parker.

2 žingsnis: Sumažinkite druskos kiekį
Nors visiškai atsisakyti druskos pavojinga, dietologė sako, kad dauguma žmonių turėtų perpus sumažinti suvartojamą druską. „Ruošdama kurią nors iš klienčių renginiui, prieš dvi ar tris dienas sumažiname jos suvartojamos druskos kiekį. Tai yra neįtikėtinas skirtumas“, – dalijasi ji.

Ketogeninė mityba

3 žingsnis: Atraskite naujų maisto produktų
Dabar pats metas eksperimentuoti, išbandant naujus receptus, ypatingai, jeigu kalbame apie vegetarišką virtuvę. „Sutelkite dėmesį į nuostabių spalvų daržoves ir bent porą vaisių porcijų per dieną, – pataria dietologė, – jei jūsų mąstymas yra apie gerus dalykus, mažiau tikėtina, kad susitelksite į tai, ko negalite turėti“.

4 žingsnis: Gerkite daug vandens
Išgėrę du ar tris litrus per dieną, palaikysite hidrataciją, išvengsite alkį keliančio troškulio. Tačiau nors labai svarbu išlaikyti vandens lygį organizme, L. Parker sako, kad nereikia pulti į kraštutinumus, nes tai gali būti pavojinga ir sukelti hiponatremiją.

5 žingsnis: Nepamirškite baltymų
Dietologė sako, kad kiekvieną dieną turėtumėte valgyti tris kartus ir turėti po du užkandžius – kiekviename iš jų turėtų būti šiek tiek baltymų. Užkandžiams L. Parker siūlo obuolį su 12 migdolų, šiek tiek varškės ant „Ryvita“ skrebučio arba du mini avižinius pyragėlius su vienu šaukštu žemės riešutų sviesto.

6 žingsnis: Treniruokitės kiekvieną dieną (jei galite)
Idealiu atveju turėtumėte stengtis treniruotis po valandą kiekvieną savo septynių dienų plano dieną. Kai kurios mėgstamiausios L. Parker treniruotės yra didelio intensyvumo intervalinės treniruotės (HIIT), taip pat pritūpimai, lentos ir šoniniai įtūpstai.

7 žingsnis: Miegokite pakankamai
„Pastebiu, kad klientai, kurie gerai miega – tai yra nuo septynių iki aštuonių valandų per parą – pasiekia puikių rezultatų“, – sako dietologė. Jei kyla problemų užmiegant, pabandykite išjungti visus ekranus 21 val. arba išsimaudyti vonioje su levandų eteriniu aliejumi bei magnio druskomis.