Prisipažinsiu, esu visai ne ryto žmogus. Kiekvieną dieną kovoju su savimi, kad iškrapštyčiau savo kūną iš lovos. Bet kai pagaliau nugaliu save, galvoje iš karto pradeda suktis dienos darbų planas, užsikuria idėjų varikliukas.

„Kaip nepavydžiu žmonėms, kurie kas rytą į darbą eina su kančia, – kartais pagalvoju darbe darydamasi rytinę kavą, – turbūt iš lovos išsiversti jiems keliasdešimt kartų sunkiau.“

Tačiau šį kartą ne apie juos, o apie tuos, kurie kas rytą į darbą eina su spindesiu akyse. Apie tuos, kurie neateina tik „atidirbti“, o daro tai su visa savo jėga ir širdimi. Apie vairuotoją, kuris kas rytą ne tik rūpinasi, jog saugiai nuvyktume iš taško A į tašką B, bet ir nepamiršta nusišypsoti, pripažinkim, dažnai nelabai laimingiems veidams. Apie paštininką, kuris atokioj troboj gyvenančiai močiutei ne tik atneša TV programą ir sąskaitas už šildymą, bet dar ir suleidžia vaistų. Apie policininką, kuris kasdien mus saugo ne tik nuo piktų niekšelių, bet kartais ir nuo mūsų pačių.

Ketvirtus metus iš eilės DELFI kartu su draudimo bendrove „Gjensidige“ vykdo projektą „Herojai tarp mūsų“. Kaip jau turbūt supratote, šiais metais kalbėsime apie tuos, kurie dirbdami savo darbą tam atsiduoda su kaupu, kurie padeda ne tik todėl, kad reikia, bet ir todėl, kad nori. Kurie neužsimerkia neteisybei ir kurie nepalieka pamirštųjų vienumoje. „Atkaklus darbas, – sakė žinomas prancūzų rašytojas Honoré de Balzacas, – yra ir meno, ir gyvenimo dėsnis.“

Šiais metais DELFI portale skaitytojai ras ne vieną istoriją apie darbo užkulisius tų, kuriuos sutinkame kone kasdien. Projektą globojanti šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad būtent tokie žmonės įkvepia kitus gerumui. „Gerumo pripildyti darbai ir poelgiai turi savyje jėgos, ardančios abejingumo sienas, o žinia apie juos mūsų pasaulį daro gražesnį“, – teigia D. Grybauskaitė.

Dalia Grybauskaitė

Pasak projektą remiančios draudimo bendrovės generalinio direktoriaus Mariaus Jundulo, herojui svarbiausia – sąžinė ir širdis. „Šie žmonės visuomet padaro daugiau, negu įrašyta darbo instrukcijoje. Pavyzdžiui, autobuso vairuotojas pavėžėja bilietą pamiršusį mokinuką. Visai neseniai skaičiau apie policijos pareigūną, kuris nedvejodamas šoko į ledinį vandenį gelbėti skęstančio vaiko. Manau, kad visi esame ištroškę gerų istorijų apie gerus žmones. Todėl mūsų draudimo bendrovei „Gjensidige“ didelė garbė būti šio prasmingo projekto dalimi“, – sako M. Jundulas.

Priešingai nei iki šiol, šiais metais aprašytos ir publikuotos herojų istorijos nebus vertinamos ir reitinguojamos skaitytojų. Projekto baigiamajame renginyje prezidentūroje bus apdovanoti visi aprašyti savo darbui atsidavę profesionalai. Jie bus pagerbti draudimo bendrovės įsteigtais prizais.

Marius Jundulas

Nepaisant to, kviečiame DELFI skaitytojus aktyviai įsitraukti į projektą ir papasakoti apie žmones, su besąlygišku atsidavimu dirbančius savo darbą. Tai gali būti gydytojas, mechanikas, mokytojas, vairuotojas, naktinis sargas ar bet kuris kitas nuoširdžiai savo darbą dirbantis žmogus bei padarantis net daugiau, nei reikalauja jo pareigos.

Neleiskite tokiems žmonėms likti nepastebėtiems, tokių žmonių istorijas su jų kontaktais (vardu pavarde, pareigomis, miestu ir, jei turite, telefono numeriu) rašykite redakcijai el. paštu pilieciai@delfi.lt. Laiško temoje nurodykite: projektui „Herojai tarp mūsų“. Su atrinktais herojais susisieks DELFI žurnalistai ir publikuos jų istorijas. Už gerumą atsilyginkime gerumu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)