Asociacija vienys Lietuvos vandens turizmo, sporto, pramogų, laivų gamybos ir pardavimų rinkos dalyvius. Tarp pirmųjų asociacijos narių – „Alpetas“, „Amber Route“, „Devalta“.

Pasak „LitBoat“ prezidento Karolio Valentos, pagrindinė asociacijos misija – skatinti visuomenę atrasti ir pamilti laivybą.

„Laivyba man – ne tik darbas ir hobis, bet ir gyvenimo būdas. Džiaugiuosi galėdamas stoti už asociacijos prezidento vairo ir prisidėti prie laivybai reikalingos infrastruktūros plėtros bei gerinimo Lietuvoje, šalies sporto, pramogų, laivų gamybos ir pardavimų verslo bendruomenės stiprinimo ir auginimo, vidaus vandens turizmo vystymo, o svarbiausia – suteikti laivavimo aistrą kiekvienam“, - sako K. Valenta.

„LITBoat“ taip pat jau prisijungė prie Europos laivybos industrijos asociacijos EBI, vienijančios nacionalines pramoginės laivybos industrijos asociacijas visoje Europoje. EBI pagrindinis tikslas yra kurti ir atstovauti tvarią laivybos ir vandens turizmo pramonę Europoje.

„Tikimės, kad buvimas EBI šeimos nariais padės suvienyti visus Lietuvos pramoginės laivybos bendruomenę ir kartu siekti spartesnės infrastruktūros plėtros, didinti pramoginių laivų skaičių šalyje ir vystyti aukščiausio lygio paslaugas laivų savininkams bei laivybos entuziastams“, - pažymi K. Valenta.

Šiandien Europos vandenyse yra mažiausiai 6 milijonai laivų, 36 milijonai reguliariai plaukiojančių laivų ir daugiau nei 6000 vidaus ir pakrančių prieplaukų. Europos pramoginių laivų pramonę sudaro 32 000 įmonių, kuriose dirba daugiau nei 280 000 žmonių.

„LITBoat“ prezidento teigimu, pramoginės laivybos sektorius yra itin svarbus, nes reikšmingai prisideda prie turizmo ir vietinių ekonomikų skatinimo, o taip pat eksporto apimčių augimo, nes Europa yra svarbi pramoginių laivų produkcijos eksportuotoja tarptautinėje rinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją