Pradžiai susipažinkime su Meksikos virtuve:

  • Šiuolaikinė meksikietiška virtuvė – tai vietinių indėnų, ispanų, prancūzų ir Karibų salų maisto gamybos tradicijų visuma.
  • Meksikos virtuvėje sunaudojama labai daug kukurūzų. Jie valgomi žali, virti, kepti, tačiau daugiausia jų išdžiovinama ir sumalama į miltus, iš kurių gaminama masa tešla, naudojama daugeliui patiekalų gaminti.
  • Meksika – viena pagrindinių natūralaus medaus eksportuotojų pasaulyje.

Aitriųjų paprikų sriuba

4–6 porcijos

  • Reikės:
  • 3 svogūnų
  • 6 česnako skiltelių
  • 3 šaukštų pomidorų tyrės
  • 1 šaukšto maltos aitriosios paprikos
  • 4–5 konservuotų aitriųjų paprikų (mažų)
  • ½ šaukštelio cinamono
  • 1 kg maltos jautienos
  • 200 ml jautienos sultinio
  • 800 g pomidorų savo sultyse
  • 400–600 g konservuotų pupelių
  • druskos pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • aliejaus kepti

Smulkiai supjaustyti svogūnus ir česnako skilteles. Apkepinti, kol suminkštės (apie 3–5 minutes). Pridėti pomidorų tyrę, aitriosios paprikos miltelius, supjaustytas konservuotas aitriąsias paprikas ir cinamoną. Kepti apie 2 minutes. Dėti maltą jautieną ir kepinti 5 minutes maišant, kad jautiena nesuliptų. Tada supilti pomidorus ir sultinį. Patroškinti 5 minutes. Pupeles nuvarvinti, nuplauti šaltu vandeniu, supilti į sriubą. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir troškinti dar 3–4 minutes, kol sriuba sutirštės.
Skanaus!

Meksikietiška aitriųjų paprikų sriuba
Foto: Shutterstock


Daugiau Meksikos ir kitų šalių receptų rasite knygoje „Pasaulio šalių virtuvė“