Pramogų pasaulio žvaigždė ir verslininkė Natalija Bunkė gamina dažnai. Instagramo paskyroje ji turi netgi maisto gaminimo vaizdų ir receptų skyrelį. O kaip dažnai jų šeima naudoja grilį?

„Grilį naudoju lauke ir namuose, tai vienas mano svarbiausių gaminimo instrumentų. Turiu du grilius: ir naminį, ir laukui skirtą. Tad kai gaminu, kur bebūčiau, namie ar lauke, dažniausiai grilinu.

Natalija ir Edgaras mėgsta gaminti

Daržoves skanu kepti grilyje, įvairią mėsą, steikus, jautieną, avieną... Iš tikrųjų visiškai viską, bet ką galima grilinti. Blynus net kepu. Labai paprastai! Tam reikia turėti lauko grilį – mes naudojame vadinamąjį kiaušinį, „Kamado“. Jame puikiai iškepa bulviniai Kėdainių blynai – tie, kurie su mėsa viduje. Į lauko grilio vidų dedamos tokios specialios ketaus keptuvės. Į tą keptuvę sluoksniais sudedi bulvių tarkį, mėsos paplotėlį ir dar tarkio ant viršaus. Ir viskas, kepi!

O mažesnysis, naminis grilis irgi labai patinka. Su jais nereikia daug ceremonijų – įjungei ir veikia. Kol užkaito – susiruošei visas daržoves. Mano sūnus net pats burgerius gali jame kepti, labai paprasta. Pusryčius visada darau su juo – atrodo tobulai“, – pasakojo Natalija.

Natalija Bunkė

Labiausiai pavykęs ir visada N.Bunkei pasiteisinantis receptas irgi ruošiamas grilyje. Jam kaip tik ir pakanka to mažojo, naminio grilio.

„Firminis mano patiekalas – tobuli pusryčiai. Galima nusipirkti tokias specialias bandeles. Ta bandelė perpjauta per pusę ir pabarstyta sūriu. Ją apkepinu iš abiejų pusių naminiame grilyje. Tada nuimu nuo grilio bandeles, papurškiu groteles aliejumi, įleidžiu kiaušinį. Kepu palikusi pravirą kelių centimetrų tarpą, kad kiaušinis apkeptų iš abiejų pusių, bet neprisispaustų.

Kai kiaušinis šiek tiek apkepa, su mentele perkeliu jį ant vienos bandelės pusės, ant viršaus uždedu čederio sūrio, tada sūdytos lašišos ir uždengiu antra bandele. Galite vidinę bandelės pusę patepti česnakiniu padažu ar majonezu. Uždėję viršutinį duonos sluoksnį (viršutinę bandelę) lengvai prispauskite ir štai – tobuli pusryčiai! Dar nesutikau tokio žmogaus, kuriam nepatiktų“, -

O jeigu užsuka netikėti svečiai, Natalija turi kitą gaminimo rekomendaciją.

„Visada išgelbėja mažyčiai burgeriukai. Svarbu namuose turėti mažų bandelių ir kiek mėsos. Bandeles ir mėsos paplotėlius greit apkepame grilyje, tada į vidų kokį dar pomidorą ar kitką – aš darže visada turiu žalumynų. Šitie sumuštinukai nepamainomi, jei reikia kažko greito, o ir lėkštė ištuštėja akimirksniu!“ – juokėsi Natalija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)