Kai marinatas tinkamas, mėsą jame pakanka palaikyti kur kas trumpiau. Marinavimo priemonės kiekvienai mėsai šiek tiek skiriasi. Tarkime, ekspertų teigimu, kiaulienai marinuojant reikia naudoti daugiau prieskonių. Jautieną suminkština rūgštūs produktai ar net vaisiai, o vištienai gardžiausiai tinka česnakas bei saldžiarūgščiai pagardai.

Gaminant marinatą geriau nesirinkti tokių prieskonių, kurie labai stambūs, taip pat – nepadauginti druskos. Visos tos perteklinės granulės, tikėtina, degs ant anglių ir taip nepagerins, o tik sugadins maisto skonį.

Marinavimui tinka įvairūs minkšti padažai, populiarūs gėrimai. Majonezas mėsą paminkština, padeda įsisavinti prieskonius, taip pat labai dažnai marinavimui naudojamas aliejus. Tinka ir gira, alus, netgi kokakola. Pristatome jums keturis paprastus marinatus kiekvienai grilinimo situacijai, kuomet maistui paruošti turite ne daugiau kaip porą valandų iki kepimo.

Kiaulienos marinatas

Jums reikės: šiek tiek pipirų, pusės puodelio apelsinų ar citrinų sulčių, pjaustyto svogūno, kelių skiltelių smulkinto česnako, šaukšto medaus, pusės šaukštelio druskos ir, jei turite, poros šaukštelių raudonėlio. Ištrynus mėsą šiuo mišiniu pakanka palaikyti iki dviejų valandų. Svarbu neperlaikyti, kad kiauliena kepant nesuirtų.

Vištienos marinatas

Jums reikės: alyvuogių aliejaus, prieskonių paukštienai, smulkinto česnako ir sojos arba Teriyaki padažo. Įtrynus viską į vištieną reikia uždengti talpą su ja ir palikti. Užtenka palaikyti vos valandą, galima ir dvi.

Jautienos marinatas

Nors jautiena – paprastai gana kieta mėsa, bet šiame marinate prieš kepant ją gana palaikyti valandą. Jums tereikia sumaišyti 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus sojų padažo, pusę citrinos (smulkintos ar išspaustų jos sulčių), 2 šaukštus garstyčių, 1 česnako skiltelę ir žiupsnį druskos bei pipirų.

Žuvies marinatas

Jei ant grilio kepate žuvį, 2 nedidelėms žuvims marinuoti irgi reiks vos kelių ingredientų mišinio. Taigi: 1 čili pipiras, 1 gabaliukas imbiero, 1 šaukštelis kmynų, 1 šaukštelis kalendrų, 1 šaukštelis augalinio aliejaus ir 1 žiupsnelis jūros druskos.

Žuveles ištrinkite šiuo mišiniu iš abiejų pusių ir palikiti pastovėti šaltai bent valandą. Po to kepkite ant grotelių apie 5-8 minutes iš abiejų pusių.

Skanaus savaitgalio!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)