Dalinamės labai puikiu kebabo receptu.

Beyti kebab:

  • Jautienos pincaha;
  • Druska, pipirai, universalūs uzbekiški prieskoniai, rūkyta paprika, kuminas, svogūnas, pailga raudonoji paprika, petražolės;
  • Lavašas,
  • Sviestas,
  • Vanduo;
  • Aitrioji paprika;
  • Česnakas;
  • Pomidorų pasta.

Sumaliau mėsą, į ją dėjau druskos, pipirų, uzbekiškų prieskonių, kumino, rūkytos paprikos, labai smulkiai supjaustytų svogūno ir paprikos, petražolių ir gerai išminkiau.

Keptuvėje ištirpinau gerą gabalą sviesto ir jame pakepiau česnaką, dėjau petražoles, čiliuką ir viską užpyliau vandeniu. Palikau šiltai burbuliuoti.

Tada tiesioginėje kaitroje, dažnai vartant, iškepiau kebabą.

Beyti kebabas
Foto: Recepto autorius

Lavašą pamirkiau pasiruoštam mirkale ir juo apvyniojau mėsą.

Beyti kebabas
Foto: Recepto autorius

Čia galima ir sustoti, bet aš dar grąžinau viską ant grilio ir paskrudinau.

Beyti kebabas
Foto: Recepto autorius

Į likusį mirkalą įpyliau pomidorų pastos ir gerokai nugarinau.

Supjausčiau kebabą, išdėliojau ratu, į vidurį ėjo padažas ir turkiškas jogurtas.

Nu tikrai labai skanu buvo! Kartosiu.

Beyti kebabas
Foto: Recepto autorius