5 porcijos / 70 min. / 385 kcal.

Reikės:

  • 800 kiaulienos;
  • 1 laimas;
  • 1 arb. š. kario;
  • 0,5 arb. š. druskos;
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 sunokusių avokadų;
  • 1 ankštis aitriosios paprikos;
  • 2 valg. š. citrinų sulčių;
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus;
  • 400 g nestambių pomidorų;
  • Laimo žievelės papuošimui;
  • Druskos.

Avokadų padažas


Paruošimas:

Kiaulieną supjaustykite kubeliais. Nuo laimo nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis. Sumaišykite laimo žievelę, sultis, karį, druską ir alyvuogių aliejų. Užpilkite šiuo marinatu kiaulieną ir palikite 30 min.

Pasiruoškite padažą. Avokadus nuplaukite, nulupkite, išimkite kauliukus. Minkštimą supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.

Nuplaukite aitriąją papriką, pašalinkite sėklytes, minkštimą smulkiai supjaustykite. Maišytuvu sutrinkite avokado skilteles ir aitriąją papriką iki tyrelės, pasūdykite.

Suverkite mėsos gabaliukus ant medinių iešmelių. Apšlakstykite augaliniu aliejumi ir kepkite grilyje 10 min. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite apskritimais ir išdėliokite ant lėkštės.

Ant pomidorų dėkite iškepusį šašlyką, apibarstykite tarkuotomis laimo žievelėmis. Padažą patiekite atskirai.

Skanaus!

Šašlykai
Foto: Shutterstock