Azerbaidžanietiška sriuba Kiufta Bozbaš pagal Pavelą

„Visų pirma, kiekvienai gerai sriubai reikia naudoti gerą mėsą ir taisyklingai pasirinkti jos dalį, šiuo atveju aš naudojau ėriuko kulninę ir krūtininę. Norėčiau priminti, kad gamindami sultinį mėsą į šaltą vandenį ir 3 valandas verdame minimalioje temperatūroje. Taip pat reikia į puodą įdėti vieną morką, svogūną, saliero“, – sakė grilio meistras Pavelas Kolesnikas.
Azerbaidžanietiška sriuba Kiufta Bozbaš

Kiufta Bozbaš pagrindas – kukulis. Kukulis gaminamas iš ėrienos, kurdiuko, chmeli suneli prieskonių ir ryžių. Sumaišytas faršas labai gerai atmušamas į stalą (kaip liulia kebabui),o į jo vidų įdedama džiovinta slyva.

Norėčiau priminti, kad kukulį reikia formuoti šlapiomis rankomis, o mėsą su kirvuku, kuris prieš tai turi būti pašildytas arba įkaitintas, kad neliptų mėsa. Prieš dedant kukulius labai svarbu įsitikinti, kad sultinys yra labai aukštos temperatūros.

Azerbaidžanietiška sriuba Kiufta Bozbaš

Avinžirniai mirkomi parą laiko sūriame vandenyje. Dedame juos į sultinį. Tuomet formuokite kukulius.

Mano mylimi kaštainiai – jie keliauja į sriubą kartu su kukuliais, nes jiems nereikia daug laiko pasigaminti. Beje, kaštainiai buvo labai dažnai naudojami Azerbaidžane, iki tol, kol atsirado bulvės.

Azerbaidžanietiška sriuba Kiufta Bozbaš

Sriubą dar galima užpilti šafrano arbata, bet aš pasirinkau nesugadinti ėriuko ir taip skanaus aromato. Įbėriau čiobrelio, o jau serviravime būtinai reikia pabarstyti sumac prieskoniais, jie stabilizuoja ir kontroliuoja mūsų spaudimą ir, be abejo, mėtos, jos padaro Kiufta Bozbaš tobulu patiekalu.

Azerbaidžanietiška sriuba Kiufta Bozbaš
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)