2 asmenims, apie 15 min.

  • 20 vnt. krevečių virtų
  • žiupsnelis žolelių mišinio
  • 2 šaukštai smulkintų riešutų (naudojau lazdyno)
  • 150 g vyšnių
  • 1 šaukštelis rudojo cukraus
  • 1/2 šaukštelio balzaminio acto
  • 1/2 šaukštelio garstyčių
  • žiupsnelis druskos
  • 75 g gražgarsčių
  • žiupsnelis maltų paprikų
  • šlakelis alyvuogių aliejaus
Salotos su ant grilio keptomis krevetėmis


Krevetes pagardinkite maltomis paprikomis, žolelėmis ir aliejumi. Išmaišykite ir suverkite ant medinių iešmelių.
Sausoje keptuvėje pakepinkite smulkintus riešutus ir atidėkite į šoną.

Įpilkite į keptuvę aliejaus ir sudėkite iešmelius su krevetėmis. Kepkite iš abiejų pusių po 1 minutę.

Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.

Iš vyšnių išimkite kauliukus. Į keptuvę kur kepė krevetės sudėkite vyšnias ir rudąjį cukrų ir pakaitinkite kelias minutes. Išimkite vyšnias iš keptuvės. Susidariusį padažą supilkite į dubenėlį ir sumaišykite su actu, garstyčiomis, 2 šaukštais aliejaus.

Į lėkštę dėkite gražgarstes, ant viršaus sudėkite vyšnias, krevečių iešmelius, berkite riešutus ir apšlakstykite padažu.

Salotos su ant grilio keptomis krevetėmis

Skanaus!