Picos padui jums reikės:

600 g „00“ malimo miltų (miltus naudokite būtent šio tipo)

370 g vandens,

18 g druskos,

25 g šviežių mielių.

Mieles ištirpdykite šaltame vandenyje su druska. Masę supilkite į miltus ir viską gerai sumaišykite. Tada gautą tešlą palikite parai laiko šaltai pastovėti šaldytuve. Po paros iš tešlos suformuokite 4 mažus kamuoliukus, juos apdenkite maistine plėvele ir palikite dar porai valandų pastovėti, kad pakiltų. Kai tešla bus paruošta, rankomis formuokite padą. Tai darykite tik rankomis, nenaudokite visiems įprasto kočėlo, nes jis suardys vidinę tešlos struktūrą ir ji kepant nekils.

Ką dedame ant viršaus: smulkinti konservuoti pomidorai, kuriuos pagardinkite druska ir susmulkinkite virtuviniu plakikliu. Dar jums reikės mocarela sūrio, kurį suplėšykite ir nusausinkite, saliamio ir juodųjų alyvuogių.

Suformuokite 30 cm skersmens picas, ant viršaus tepkite pomidorų padažą, pabarstykite mocarelos sūriu, ant viršaus išdėliokite saliamį ir pabaigoje alyvuoges.

Kepsninę įkaitinkite iki 300 C temperatūros, paruoškite ją netiesioginiam kepimui (deflektorius+picos akmuo), kad nesudegtų ir pašaukite į ją picą. Po 4 minučių turėsite kvepiančią ir skanią picą!

Gerų kepimų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)