Šie mėsainiai buvo ketvirtas kartas, kai gaminome kepsninėje, nors močiutė daug metų anksčiau dirbo virėja. Skanių mėsainių visiems!

Jums reikės:

12 salotų lapų
6 mėsainių bandelių
6 pomidorų griežinėlių
6 gabaliukų mėsainių sūrio

Mėsai (mėsainiams su kiauliena ir jautiena)

300 g maltos jautienos
300 g maltos kiaulienos
1/2 a. š. druskos (arba pagal skonį)
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
1 kiaušinio
Smulkinto česnako (neprivaloma)
Smulkinto svogūno (neprivaloma)

Padažui

4 a. š. pomidorų padažo
3 a. š. majonezo
1 a. š. garstyčių
1 a. š. aitriųjų paprikų padažo „Sriracha“
1 a. š. vorčesterio padažo
Džiovintų krapų (nebūtina)
Smulkintų česnakų (nebūtina)

Dviems mėsainiams su vištienos krūtinėle

Mėsai

200 g vištienos krūtinėlės
6 gabaliukų šoninės

Paruošimas

1. Kad pagamintumėte mėsainius su jautiena ir kiauliena, sumaišykite visus mėsos ingredientus kartu ir padalykite mišinį į 6 vienodo dydžio paplotėlius. Padarykite juos tokio paties skersmens, kaip ir jūsų bandelės. Kepkite paplotėlius ant grotelių maždaug 5 minutes iš abiejų pusių arba tol, kol mėsos vidinė temperatūra bent jau pasieks saugią mėsos valgymo temperatūrą. Tinkama maltos kiaulienos ar jautienos temperatūra įprastai yra 71 °C, iškeptos vištienos temperatūra įprastai yra 74 °C. Likus 1–2 minutėms iki paplotėlių iškepimo, ant kiekvieno paplotėlio uždėkite gabalėlį sūrio.

2. Sumaišykite visus padažo ingredientus.

3. Įdėkite bandeles į keptuvę ar ant grotelių ir pašildykite jas apie 30 sekundžių arba tol, kol jos lengvai paskrus. Paskleiskite apie 1/12 padažo ant apatinės bandelės ir apie 1/12 padažo – ant viršutinės bandelės.

4. Sudėkite mėsainį tokia tvarka: apatinė bandelė (su padažu), salotos, mėsos paplotėlis (su sūriu viršuje), pomidoro griežinėlis, salotos lapas, viršutinė bandelė (su padažu).

5. Norėdami paruošti vištienos krūtinėlės mėsainį, sekite 1–4 žingsnius ir naudokite atitinkamai mažiau produktų. Šoninės gabalėlius pakepkite kelias minutes ir uždėkite ant paruoštų mėsos paplotėlių.

Skanaus!

Daugiau močiutės receptų rasite vlog'e Romas and Mo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)