Lašišos steikas
Reikės:
300 g gabalėlio lašišos
Druskos
Peletrūno
Juodųjų pipirų
Žuvų prieskonių
Alyvuogių aliejaus
Citrinos sulčių
Garnyrui:
Paruoštų bulguro kruopų
Padažui:
Grietinės, marinuotų agurkėlių, mėgstamų prieskonių
Gaminimas
Imame lašišos gabalėlį. Pabarstome druska, peletrūnu, juodaisiais pipirais ir žuvų prieskoniais iš abiejų pusių. Patepame alyvuogių aliejumi ir apšlakstome citrinos sultimis. Leidžiame pastovėti apie 10-15 min.
Dedame žuvį ant grotelių.
Kad lašiša nepriliptų prie grotelių reikia nepagailėti juodųjų pipirų. Jie sudaro sluoksnį ir žuvis lengvai atkimba. Lašišos steikui reikia didelės kaitros, o kepti užtenka apie 5-7 minutes.
Patiekalas paruoštas. Patiekiame su bulguro kruopomis ir padažu iš grietinės, marinuotų agurkėlių ir prieskonių. Skanaus.