Vienai porcijai jums prireiks:

200 g kvietinių miltų
30 g sviesto
1 g mielių
2 g druskos,
1 g cukraus
120 ml šilto pieno

Viską sumaišome ir paliekame tešlą 30 min šiltai.

Chačapuris
Foto: Asmeninio albumo nuotr.
Chačapuris
Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Dabar paruošime įdarą, jums prireiks:

100 g suluguni sūrio
100 g imereti sūrio – šviežias, švelnaus skonio gruziniškas sūris, brandintas sūryme
vieno kiaušinio trynio
10 g grietinėlės sviesto, kad užteptumėte, kai iškepa

Chačapuris
Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Paimame tešlą, iškočiojam apvalų blyną, sudedame sūrius ir uždarome, kad sūris liktų viduje, tada dar kartą iškočiojame, kad chačapuris būtų apvalus.

Viršų aptepame sumaišytu kiaušinio tryniu su trupučiu abiejų sūriu.

Kepame karštoje (200 laipsnių) orkaitėje. Kepame 10 min.

Iškeptą chačapurį aptepame sviestu, kad tešla būtų minkšta.

Kaip sakoma, geriau vieną kartą paragauti nei daug kartų girdėti. Beje, reikėtų įsidėmėti, kad skirtinguose Sakartvelo regionuose gaminami skirtingi chačapuriai. Yra imeritietiškas, adžariškas, osetiškas, netgi yra chačapuri su mėsa.