Kaip rašo tinklalapis goodhousekeeping.com, prieš imdamiesi tai kepti, įsitikinkite, kad grotelės gerai išteptos aliejumi.

1. Arbūzas

Niekas nesiginčija, kad arbūzas yra skanus ir šviežiai supjaustytas, bet pabandykite jį iškepti ant grilio. Patepkite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais – viskas. Prie tokio arbūzo puikiai tiks fetos sūris.

2. Kiviai

Prieš kepdami kivį, supjaustykite, bet nenulupkite odelės. Patepkite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais – kepkite.

3. Bananai

Šie vaisiai ypač yra skanūs pakepinti, nes juose esanti cukrus karamelizuojasi. Perpjaukite bananą išilgai, palikite žievę ir kepkite.

4. Sūris

Geriausias kepimui tinkamas sūris yra Halloumi. Iškepęs jis tampa traškus iš išorės ir minkštas viduje. Beje, mocarela tinka taip pat.

5. Avokadas

Perpjaukite pusiau, žievę palikite. Patepkite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Taip iškeptas avokadas puikiai tinka salotoms arba gvakamolei gaminti.

6. Agurkai

Kepti agurkai puikiai tiks mėsainiams. Supjaustyti griežinėliai kepdami netenka vandens. Patepkite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.

7. Rūkytas kumpis (bekonas)

Kepti vaisiai ir daržovės

Rūkytas kumpis bus skanus, kad ir kaip jį patieksi. Bet jei jis pakeptas ant grilio – komplimentų neatsiginsite. Keptą kumpį galite naudoti mėsainiams ar tiesiog kaip užkandį.

8. Mangas

Matyt, niekam nėra naujiena ant grilio kepti nektarinai ar persikai – atėjo metas išmėginti mangus. Patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite kajeno pipirais.

9. Jelapeno pipirai

Jie puikiai tiks tiems, kas mėgsta aštrų maistą. Prieš kepdami, nepamirškite patepti aliejumi ir pagardinti druska bei pipirais.

10. Citrusiniai vaisiai

Kepti vaisiai ir daržovės

Kepdami citrusiniai vaisiai tampa itin skanūs, nes karamelizuojasi juose esantis cukrus. Naudokite keptas citrinas limonadui, patiekite keptus vaisius prie mėsos ar žuvies arba kaip desertą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)