Tinklalapis goodhousekeeping.com pasidalijo šešiais patarimais.

1. Geriausia valyti grilių ir groteles dar tuomet, kol jos šiltos, nes taip riebalai ir pridegę maisto gabalėliai geriau nusigrando.

2. Naudokite perpjautą svogūną. Dar įkaitusį grilių ištrinkite svogūnu, šitaip lengvai pasišalins prikepę maisto likučiai.

3. Rūpinkitės, kad grotelės nepradėtų rūdyti. Jei po maisto gaminimo mieliau renkatės išplauti groteles su vandeniu ir muilu, pasistengti iškart jas gerai nušluostyti ir ištrinti aliejumi. Tai apsaugos nuo rūdijimo.

Kaip valyti grilį

4. Nepilkite vandens. Norėdami greičiau atvėsinti įkaitusias anglis, dažnas apipila jas vandeniu, bet taip tik pridarote dar daugiau netvarkos. Atsisakykite to.

5. Naudokite alų. Užpilkite pusė butelio alaus ant karštos kepsninės ir viską nušveiskite su laikraščio popieriumi.

6. Ir vienas kiek ilgesnis procesas: pasigaminkite pastą iš sodos ir vandens. Paimkite folijos gabalėlį, pamirkykite jį pastoje ir ištrinkite kepsninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)