Tinklalapis theguardian.com dalinasi patikrintais recpetais.

1. Slaptas C marinatas vištienai

Geriausia, ką galite padaryti vištienai, tai paskaninti jos gabaliukus alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir česnaku. Jei norite pikantiškesnio skonio – pabarstykite ją kardamonu ir cinamonu. Tai suteiks jūsų vištienai Artimųjų rytų prieskonio.

Kad mėsa neišdžiūtų ant kepsninės, geriausia naudoti šlaunelių mėsą. Jei vis tik kepti ruošiatės krūtinėlę, palaikykite ją marinate ilgiau, o geriausia – per naktį.

2. Raudonėlio marinatas avienai

Avienos šašlykas

Aviena ir raudonėlis – puikus duetas. Marinato pagrindas yra alyvuogių aliejus, citrinų sultys ir česnakai. Jei turite, galite įpilti ir raudono vyno acto. Avienai taip pat labai tinka čiobreliai ir rozmarinas. Šie prieskoniai primins jums Graikijos taverną. Prie tokios mėsos puikiai tiks ir graikiškas tzatziki padažas. Jį lengvai galite pagaminti namuose iš graikiško jogurto, citrinos sulčių, smulkintų šviežių agurkų, česnako bei druskos. Truputis šviežių kapotų mėtų gali būti puikus priedas.

3. Kiaulienai tinka viskas

Kiaulienos mėsa, esanti aplink mentę, yra ideali, jei norite kepti ant grilio. Jai puikiai tiks tokios žolelės kaip kumynai, raudonėliai, čiobreliai ar rozmarinas. Įpilkite į marinatą alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, įspauskite česnako.

Dar vienas puikus marinatas kiaulienai yra lygiomis dalimis sumaišyti garstyčias, medų ir bet kokį viskį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos bei pipirų.

4. Čili marinatas krevetėms

Jei nusipirkote šviežių krevečių, joms tikrai nepakenks šis marinatas. Smulkiai supjaustykite česnaką, mažą raudoną aitrųjį pipirą ir petražolių ryšelį. Viską sumaišykite su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Svarbiausia neperkepkite jų – krevetėms užtenka vos 1-2 minučių ant grilio.

5. Saldus halloumi marinatas

„Halloumi“ sūris yra kepsninės grožis, o svarbiausia, kad jam nereikia daug pagalbos. Apšalkstykite citrinos sultimis ir kepkite. Jei norite iš tikrųjų padaryti įspūdį, prieš patiekdami paskaninkite karštą halloumi medumi ir pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)